Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός: Εκπαίδευση για τη ζωή. (VIDEO)

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Πέτρος Σούλης» στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών  Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός: Εκπαίδευση για τη ζωή.

Την Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Π.Ε.ΚΕ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, το ΚΕΣΥ Κοζάνης, την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γρεβενών παρακολούθησαν πολλοί ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, γονείς Αμεα και άλλοι συμπολίτες μας αλλά και ενδιαφερόμενοι άλλων πόλεων.

Μεταξύ των ομιλητών της Ημερίδας που συμμετείχαν είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και την ενδιαφέρουσα εισήγηση της συμπατριώτισσά μας Μαρίνας Δημητριάδου, Θεολόγου (MSc Θεολογίας και υποψήφια διδάκτορος του τμήματος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ.) και κλινικής Ψυχολόγου (MSc κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Radboud του Nijmegen της Ολλανδίας ) η οποία παρουσίασε το θέμα «Το θεραπευτικό παιχνίδι στον αυτισμό».

Η κ. Δημητριάδου μεταξύ άλλων στην εισήγησή της αναφέρθηκε στο ρόλο του παιχνιδιού στη ζωή και στην ανάπτυξη του παιδιού ενώ παρουσίασε διεξοδικά το ρόλο του θεραπευτικού παιχνιδιού σε παιδιά με αυτισμό δίνοντας παράλληλα έμφαση και στην ανάγκη εκπαίδευσης των γονέων με αυτιστικά παιδιά.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμπατριώτες μας τιμούν με την παρουσία τους τον τόπο μας και με ενδιαφέρον συμμετέχουν στο γόνιμο διάλογο που αφορά θέματα ευαίσθητα, όπως είναι το θέμα του αυτισμού και της θεραπευτικής προσέγγισης αυτού, προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης που καταβάλλει η πόλη μας και οι ειδικοί φορείς της, όπως ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Γρεβενών κ. Κων/νος Τζάτζης, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε η παραπάνω Ημερίδα.