Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κατάθεση ερώτησης της βουλευτού Ραχήλ Μακρή σχετικά με τις σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ Γρεβενών

Η εγκληματική εφαρμογή των επιταγών του μνημονίου στον τομέα της υγείας αλλά και η  αδιαφορία των υπευθύνων, έχουν οδηγήσει  τον ΕΟΠΥΥ Γρεβενών σε σημείο να υπολειτουργεί, καθώς ο ένας και μοναδικός Ιατρός Παθολόγος, εργάζεται με σύμβαση εργασίας, τριών ωρών ημερησίως.

Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς ασθενείς σε άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, οι οποίοι…

σε αρκετές περιπτώσεις δεν εξυπηρετούνται και αναγκάζονται να   καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, πληρώνοντας ακόμη και τη συνταγογράφηση φαρμάκων για χρόνια νοσήματα.

Πέρα από την απουσία του Ιατρού Παθολόγου, η έλλειψη προϊσταμένου  του τμήματος, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας, κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Την όλη προβληματική κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει η ακαταλληλότητα του χώρου παροχής υπηρεσιών υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο ημιυπόγειο του κτηρίου, έχοντας  ελλιπέστατη θέρμανση, κάτι που σαφώς δεν αρμόζει σε καμία πολιτισμένη και Ευρωπαϊκή χώρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιληφθούν άμεσα του θέματος ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών. Η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα το οποίο η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στους πολίτες της.

 

 

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Τομεάρχη Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών< Μεταφορών και Δικτύων.