Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, επικοινώνησα προσωπικά με το Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Δασταμάνη και ζήτησα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης – ομιλίας μου για την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019. Ο κ. Δασταμάνης αρνήθηκε να μου την παραχωρήσει επικαλούμενος σχετική απόφαση της Διοίκησης του Δήμου με βάση την οποία η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καθ΄όλη την τρέχουσα περίοδο μέχρι και τις εκλογές της 26ης Μαίου δεν θα παραχωρούνταν σε κανέναν ομιλητή, συνδυασμό ή κόμμα. Όταν του αντέτεινα ότι αυτό δεν είναι ούτε λογικό, ούτε ορθό, ούτε δημοκρατικό για αίθουσα του Δήμου, και ότι, σε κάθε περίπτωση, η δική μου εκδήλωση – ομιλία δεν εμπίπτει στο χρονικό πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, επέμεινε στο ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει την ληφθείσα απόφαση !
Σήμερα, 14 Μαρτίου, ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι αύριο, 15/3., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που προφανώς παραχώρησε ο δήμαρχος κ. Δασταμάνης πραγματοποιείται εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα δύο γεγονότα προκύπτει ότι ο κ. Δασταμάνης :
Ή, επικαλέσθηκε προς εμένα ψευδώς και σκοπίμως απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για να μην μου παραχωρήσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό απομακρύνοντας την αποφασισμένη εκδήλωσή μου από το κέντρο της πόλης να την μειώσει (καταφέρνοντας, τελικά, το αντίθετο : αφού η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στις 3/3., στο διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών είχε μεγάλη επιτυχία και καθοριστική απήχηση).
Ή, με την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για πολιτική εκδήλωση, – όταν, μάλιστα, δήλωνε ότι υπάρχει απόφαση για μη παραχώρηση- , αυθαιρετεί και παραβιάζει απόφαση της Διοίκησης (επιδιώκοντας να διασώσει μια συμμαχία διαπροσωπικών συμφερόντων κομματικής προέλευσης) .
Ο,τι κι αν ισχύει από τα δύο ο κ. Δασταμάνης είναι θλιβερά υπόλογος και υπεύθυνος.
Εμφανίζει μια εικόνα ενός αντιφατικού ανθρώπου με μικροσκοπιμότητες και με μικροπαραταξιακές προτιμήσεις, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε βάρος και σε αντίθεση βασικών αρχών ισότιμης μεταχείρισης και δημοκρατικής λειτουργίας, που επιβάλλει η θέση του δημάρχου.
Έρχεται η στιγμή που ο κ. Δασταμάνης θα λάβει το αποφασιστικό μάθημα δημοκρατίας από την κοινωνία των Γρεβενών, ώστε μια και καλή να πάψει να διαχειρίζεται, κατά τις ατομικές του στοχεύσεις, στοιχεία του Δήμου (όπως η αίθουσα του Δ.Σ.), που σε τελευταία ανάλυση ανήκουν στο ίδιο το Λαό.

Ελευθέριος Τζιόλας
Γρεβενά, 14 Μαρτίου 2019.