Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Αδικίες στους πραγματικούς Έλληνες κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα των ορεινών Γρεβενών

Η απώλεια εξισωτικής αποζημίωσης 2016-2018 των κτηνοτρόφων επί τάπητος στις Βρυξέλλες…!!

«Έμπρακτη στήριξη από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στους κτηνοτρόφους»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με κατεπείγουσα ερώτησή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν έθεσε το πρόβλημα της άδικης κατανομής της εξισωτικής αποζημίωσης ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα που του απεύθυνε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών όπως του τέθηκε από τον Σάκη Φωλίνα, προϊστάμενο τμήματος επιδοτήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών.

Για πάνω από 2 χρόνια οι κτηνοτρόφοι μας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση.

Η ραγδαία πτώση των τιμών του γάλακτος που φτάνει και τα 0,70 λεπτά στο πρόβειο γάλα και η απροθυμία των γαλακτοβιομηχανιών να προμηθευθούν γάλα ειδικά από τις μικρές εκμεταλλεύσεις συντελούν στη μη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων. Με αποτέλεσμα μαζικές σφαγές και εκποίηση του ζωικού κεφαλαίου.

Την τελευταία τριετία στην κρίση που βιώνουμε όλοι μας προστέθηκε και η στρεβλή και εν πολλοίς ρουσφετολογική διανομή της εξισωτικής αποζημίωσης. Με τη «λογική» του «λίγα σε πολλούς».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά απαντήσεις από τον Επίτροπο Γεωργίας για συγκεκριμένα θέματα:

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Η Ελλάδα, που διαπίστωσε την αδικία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της κατά την ενίσχυση της εξισωτικής αποζημίωσης, προέβη σε τροποποίηση  του φακέλου; Υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης και επανεξέτασης σήμερα, δυο χρόνια πριν από τη λήξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020;

2) Υπάρχει δυνατότητα, εντός του συγκεκριμένου μέτρου, ορισμού διαφορετικών τιμών ενίσχυσης μεταξύ βοσκοτόπων και αρόσιμων εκτάσεων, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία στους πραγματικούς κτηνοτρόφους;

3) Θα ληφθούν υπόψη οι συγκεκριμένες ανισότητες στην κατανομή κονδυλίων για το σχετικό μέτρο στη νέα ΚΑΠ 2021-2027;

 

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στο site της Ευρωβουλής:

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2019-000751_EL.html