Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνομιλώντας με ανώνυμους

Το μεσημέρι 20/2/2019 λάβαμε γενικόλογη καταγγελτική επιστολή «…για την ανέντιμη και αναξιοκρατική διαδικασία πρόσληψης των δύο ατόμων στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ…». Είχε σφραγίδα ΕΛΤΑ Γρεβενών-19/2/2019, υπογραφή «Η νεολαία του Δήμου Δεσκάτης» και Υ.Γ ότι το θέμα είχαν γνωστοποιήσει και στους κ.κ Δ. Καραστέργιο-Δήμαρχο και Δ. Κορδίλα. Από θέση αρχών και ευθύνης στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα στεκόμαστε με σκεπτικισμό και επιφυλάξεις σε ανώνυμες καταγγελίες κι αναφορές, πέραν του ενδεχομένου να ενέχουν κι άλλες σκοπιμότητες αλλά και κινδύνους. Επιχειρώντας όμως να υπάρξει μια αρχή στο «μίτο της Αριάδνης» για όσα παρατίθενται στην ανώνυμη επιστολή, χωρίς να υιοθετούνται εξαρχής, διαπιστώθηκε ότι αφορά σε προσλήψεις προ διετίας τουλάχιστον, με δημοσιότητα,….
Με αφορμή το συμβάν, να εκφράσουμε δημόσια κάποιες σκέψεις και απόψεις για προβληματισμό αλλά και ανάληψη υπεύθυνης στάσης και δράσης. Δεν επιλέγουμε τη σιωπή. Και εξαρχής δηλώνουμε, μακριά μας η πρόθεση-επιδίωξη να προσβάλουμε κανένα! Σίγουρα το βασικότερο πρόβλημα των νέων είναι η εξεύρεση δουλιάς, η επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό το βασικό τους δικαίωμα-που καταγράφεται υποκριτικά και στο αστικό μας σύνταγμα-τους το στερεί το οικονομικοκοινωνικό σύστημα που ζούμε-λέγε με καπιταλισμό-που έχει θεό το κέρδος των πλουτοκρατών και οι κυβερνήσεις με τα κόμματά τους! Αναμφισβήτητα και η Τοπική Διοίκηση αποτελεί μοχλό τους. Όταν λοιπόν εμφανίζουν μια εργασία και περιορισμένου χρόνου για πολλαπλάσιους ανέργους κι έχοντες πραγματικές ανάγκες, τότε δημιουργούνται και τα γνωστά φαινόμενα αναξιοκρατίας και ρουσφετολογικής αξιοποίησης. Υπήρξαμε μάρτυρες ουκ ολίγων συμβάντων και στον τόπο μας! Αναντίρρητη πραγματικότητα ότι «έχοντας καεί με την κουρκούτη φυσάμε και τη γιαούρτη»! Δεν αντιμετωπίζονται όμως ανάλογες καταστάσεις-και στην κάθε φορά μεμονωμένη τους ιδιαιτερότητα – από «Μεσσίες και Σωτήρες» που μπορεί πράγματι να έχουν την καλή προαίρεση και διάθεση, και «δια αντιπροσώπων» με τους άμεσα ενδιαφερόμενους κι έχοντας νόμιμο συμφέρον στην ανωνυμία και στο σκοτάδι. Οι αγωνιστές πάντα διεκδικούσαν και διεκδικούν το δίκιο τους χωρίς φόβο, με καθαρό μέτωπο στον ήλιο, υπεύθυνα, συλλογικά, οργανωμένα, με επίγνωση και της ανάλογης θυσίας! Κανένας δε θα σε σώσει αν δεν αποφασίσεις μόνος σου να σωθείς! Η ανάθεση στους άλλους να λύσουν τα προβλήματα για μας χωρίς εμάς, καταλήγει στον εξανδραποδισμό των συνειδήσεων και στη διαιώνιση της μίζερης σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε και την υβρίζουμε. Και δε λείπουν και τα παραδείγματα, να καταγγέλλουν αρχικά κρυφά και ανώνυμα, να προσκολλώνται στη συνέχεια σε πολιτικά συμφέροντα, να εξασφαλίζουν ολιγόχρονη δουλιά είτε υπόσχεση για άλλη εκδούλευση, αντικειμενικά να καταλήγουν απέναντι στα συλλογικά συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας! Απλή λογική σκέψη, πόσοι «εξασφαλίζονται» με αυτές τις καταδικαστέες πρακτικές; Περιορισμένοι και αναμφισβήτητα πολύ λιγότεροι από χθες!
Μπορούμε να υποσχεθούμε αυτό που ξέρουμε μια ζωή, να συμπαραταχθούμε με όρους κινήματος να διεκδικήσουμε για να κερδίσουμε αυτό που μας ανήκει από το μικρό τοπικό και ατομικό μαζί με τον κόσμο όλο!

21/2/2019

Δημήτριος Ευθ. Γαλάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δεσκάτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση