Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Π.Ο.ΑμεΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΜΕΑ

 

Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία του εκπαιδευτικού Α.με.Α με κινητική αναπηρία κ.Κωνσταντίνου Μιχαλογιάννη που κοινοποιήθηκε στην ΕΣΑ.με.Α και στην
ΠΟΑ.με.Α Δυτικής Μακεδονίας, έχει διατεθεί για 2ωρη απασχόληση στο 2ο Γυμνά-σιο Γρεβενών. Η προσέγγιση της αίθουσας διδασκαλίας, που βρίσκεται στο 2ο όροφο του κτιρίου, είναι πολύ δύσκολη λόγω έλλειψης ανελκυστήρα και συνεπώς είναι αδύ-νατη η απρόσκποπτη άσκηση των καθηκόντων του.
Γεγονός που παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, άρθρα 2 και 5 του Ν.4443/2016, περί εύλογων προσαρμογών στον εργασιακό χώρο απασχόλησης ατόμων με αναπηρία. Επιπροσθέτως η προσπάθεια του εν λόγω εκπαιδευτικού να είναι συνεπής στην εργα-σία του, είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του καθώς αγνοήθηκαν επιδεικτικά απο την αρμόδια διεύθυνση το αίτημα και η ένστασή του για την μη τοποθέτησή του στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Γρεβενών, τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, να άρουν άμεσα την ανωτέρω από-φαση ,να εφαρμόσουν την νομοθεσία και να σεβαστούν το δικαίωμα στην εργασία χωρίς εμπόδια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος        H Γεν. Γραμματέας

Κούτσιανος Βασίλειος        Σιδηροπούλου Αγνή