Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Mια διασκεδαστική εφαρμογή απο ένα ελληνόπουλο της Αυστραλίας με καταγωγή απο τα Γρεβενά

Ενα ελληνόπουλο της Αυστραλίας, ο Φώτης Τσιούκλας, ταλαντούχος δημιουργός εφαρμογών για κινητές συσκευές, παρουσίασε την εφαρμογή Μetropolis που έφτιαξε ο ίδιος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

 

Ο Φώτης Τσιούκλας χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα με ευχέρεια. Ελληνόπουλο τρίτης γενιάς, ανέπτυξε την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα μέσα απ΄την σχέση του με τον αγαπημένο του παππού, τον Φώτη που κατάγεται απ΄το Δασύλλιο Γρεβενών.

‘Εμαθε ελληνικά μιλώντας με τον παππού του αλλά και μελέτησε την γλώσσα για 12 χρόνια στα απογευματινά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. 

Ο Φώτης δημιουργεί εφαρμογές για ηλεκτρονικές συσκευές τα τελευταία 3 χρόνια. Τέλειωσε πέρυσι το λύκειο και έγινε δεκτός στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Monash. 

H εφαρμογή Metropolis, απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και τους δίνει την δυνατότητα να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν την ελληνική γλώσσα μέσα απο ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Αποτελεί εκπλήρωση ενός ονείρου για τον Φώτη η εφαρμογή Metropolis που βλέπει τα ελληνικά να εκλείπουν. “Αν δεν δημιουργήσω εγώ αυτή την εφαρμογή, δεν θα το κάνει κανείς’ μας είπε μιλώντας στο SBS Greek για τους λόγους που τον οδήγησαν να φτιάξει την Metropolis και να την διαθέσει δωρεάν. 

 

Dina Gerolymou

sbs.com.au