Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τραυματισμός καθηγητή, λόγω ελλείψεων υποδομών στην πρόσβαση ΑμεΑ

Ένα δυσάρεστο γεγονός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 2ο γυμνάσιο Γρεβενών, όπου ο καθηγητής πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μιχαλογιάννης, ανεβαίνοντας τις σκάλες για τα εργαστήρια που βρίσκονται στο 2ο όροφο, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί από τους άνδρες του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου διαπιστώθηκε κάκωση γονάτου. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) ενώ το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών – στο οποίο τοποθετήθηκε το τελευταίο διάστημα – δεν έχει πρόσβαση και υποδομές για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες για το συμβάν αναμένονται ανακοινώσεις-αντιδράσεις από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών, συνδικαλιστές ομοσπονδίες αλλά και από συλλόγους ΑΜΕΑ.
Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών υπήρχε η σχετική καταγγελία από τις 3 Φεβρουαρίου – προς τον Διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – καθώς και ένσταση του εκπαιδευτικού από 22/11/18 όπου μεταξύ άλλων τονίζονταν το πρόβλημα της προσβασιμότητας.