Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δήλωση & Επιστολή Ελευθερίου Τζιόλα προς κάθε μέλος Συλλογικού Οργάνου στα Γρεβενά.

Ο Λευτέρης  Τζιόλας  καλεί  σε  ενιαία  τοπική  διακυβέρνηση  έκτακτης  ανάγκης,  στα Γρεβενά.

Ο Ελευθέριος Τζιόλας προέβη, σήμερα, 13/2.,  στην παρακάτω δήλωση :

‘’ Απευθύνθηκα, σήμερα, με γραπτή  επιστολή μου προσωπικά σε κάθε συμπατριώτη μου,  μέλος Συλλογικού Οργάνου στα Γρεβενά (στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Επιμελητήριο, την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΤΕΕ Γρεβενών, το Δικηγορικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών κλπ).

Απευθύνομαι και προς κάθε συμπατριώτη και συμπατριώτισσα μου, στα Γρεβενά, στην Ελλάδα και στον Κόσμο.

Ο  Τόπος οικονομικά, αναπτυξιακά, πληθυσμιακά βρίσκεται σε ανησυχητικές, οριακές συνθήκες κατάρρευσης, σε κατάσταση Έκτακτης  Ανάγκης.

Η καθοριστική στιγμή των δημοτικών εκλογών πρέπει να αξιοποιηθεί με υπευθυνότητα και πλήρη συνείδηση.

Απαιτείται Συνέγερση και Συμπαράταξη όλων των κοινωνικών δυνάμεων και άμεσο  Στοχευμένο  Σχέδιο Ανόρθωσης.

Χρειάζεται ισχυρή τοπική διακυβέρνηση με ενιαία –ενωτική, ικανή και αποτελεσματική  Ηγεσία.

Κάνω έκκληση σε κάθε μέλος προσωπικά και στα συλλογικά όργανα, συνολικά, να αρθούν στο ύψος των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων,  να αποφασίσουν και να συμπορευθούν για την ανάσχεση  της δραματικής αυτής πτωτικής πορείας,  με συμφωνία πάνω σε ένα στοχευμένο,  άμεσο Σχέδιο Ανόρθωσης, γύρω από μια ενιαία- ενωτική, ικανή Ηγεσία για μια  δημιουργική τετραετία, εξόδου από την κρίση και οργανωμένης Ανάκαμψης του Τόπου.

Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης και με σκοπό τη συνέγερση και συμμετοχή κάθε άνδρα και κάθε γυναίκας, κάθε νέου και κάθε νέας, καλώ όλους, – και πρώτα-πρώτα τους κοινωνικούς εκπροσώπους -, διαβάζοντας την επιστολή μου (στην πλήρη μορφή της), να πάρουν θέση, στα πλαίσια των προτάσεών μου, που στην πράξη είναι υπεύθυνη θέση ενότητας και αγώνα για τον Τόπο. ’’

 

Η  επιστολή του Λευτέρη Τζιόλα στην πλήρη μορφή της.

Προς

κάθε μέλος Συλλογικού Οργάνου των Φορέων των Γρεβενών.

—————————————————————————————————————

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η κατάσταση του Τόπου μας, των Γρεβενών, είναι εξαιρετικά κρίσιμη και προβληματική σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας αισθήματα απογοήτευσης, τάσεις φυγής και στάσεις ατομικής διάσωσης.

Οι εκτιμήσεις για το αύριο και τις εξελίξεις εμφανίζονται ακόμη πιο σκοτεινές από τις υπάρχουσες.

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί.

Η έλλειψη συνεκτικού σχεδίου και σύμπνοιας στην πράξη, η διευρυμένη αδιαφορία και η διάβρωση της υπευθυνότητας εγκαθιστούν ένα περιβάλλον μόνιμου, τραγικού αδιεξόδου.

Οι ερμηνείες και οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή υπάρχουν και διατυπώνονται. Δεν έχουν, όμως, καταστεί δυνατές να την μεταβάλουν θετικά, δρομολογώντας νέες προοπτικές.

Καμία ελπιδοφόρα βεβαιότητα δεν διαφαίνεται σε δοκιμασμένη και ρεαλιστική βάση.

Οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις σε ανέξοδες υποσχέσεις είναι πολλές, δικαιολογημένες και σχεδόν όλες έχουν προέλευση την αρνητική κοινωνική εμπειρία.

Κι όταν στους κόλπους μιας κοινωνίας έχει βουλιάξει το νόημα και ο σκοπός της αποστολής της, όταν έχει χαθεί η δυνατότητα καθορισμού του πεπρωμένου της, τότε ξεσπάνε όλοι οι μικροεγωισμοί, ατόμων και κλειστών ομάδων.

Ο Τόπος με δυο λόγια, – και ανεξάρτητα από επιμέρους αναλύσεις και ευθύνες -, βρίσκεται, σήμερα, στο σύνολο των τομέων του, σε κατάσταση που θα μπορούσε να περιγραφεί, χωρίς υπερβολή, κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Με την έννοια της απόλυτης, άμεσης ανάγκης για Σχέδιο, Δράση και Αποτελέσματα Ανάταξης και Ανόρθωσής του.

Σε τέτοιες συνθήκες, η μόνη εγγύηση για την αναστροφή, καθώς και για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός τέτοιου Σχεδίου Ανάταξης και Ανόρθωσης, είναι σε τελική ανάλυση οι Άνθρωποι του Τόπου, στον ίδιο τον τόπο, αλλά κι όπου και αν αυτοί βρίσκονται και δραστηριοποιούνται.

Οι άνθρωποι, η κοινωνία, στις στιγμές αυτές ενεργούν, κατ΄ οικονομία, μέσω των στελεχών τους, των αντιπροσώπων τους. Αυτοί συναποτελούν, εκ των ενόντων,   την ηγετική συλλογικότητα, που οφείλει με συνειδητοποιημένη την κατάσταση, να σκεφθεί με καθαρότητα, να μιλήσει με ειλικρίνεια , να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Και αν το Σχέδιο, η εκπόνηση και η εφαρμογή του, είναι μια υπόθεση σύνθετη και πολυάνθρωπη, η επιλογή της Ηγεσίας, της Προσωπικότητας, διαπιστωμένα ικανής και αντίστοιχης των αναγκών, είναι η άμεση, ζωτική απόφαση για να τερματισθεί ο ρόγχος της ασφυξίας, να γυρίσει η σελίδα της Ιστορίας, να ξεδιπλωθεί το Σχέδιο και να ανοίξει ένας νέος κύκλος Ελπίδας.

Ηγεσία – Προσωπικότητα, που λειτουργώντας ενωτικά, μπορεί στις καθορισμένες συνθήκες να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να κινητοποιήσει δυνάμεις και πόρους, να επενεργήσει δραστικά στα κέντρα ισχύος, να ωθήσει με δημιουργικό τρόπο τα πράγματα σε Νέα Εποχή.

Ηγεσία – Προσωπικότητα, με το αντίστοιχο δίπλα της, συλλογικό, ενωτικό, δυναμικό Επιτελείο, το οποίο θα συγκροτηθεί με ευρύτητα και θα αναδειχθεί από τις δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

Μετά τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων από την εμπνευσμένη ηγετική διεύθυνση και την ομόθυμη υλοποίηση του Σχεδίου Ανόρθωσης η ζωή του Τόπου μπορεί να περάσει σε νέα υψηλότερη φάση και να πορευθεί στις νέες συνθήκες οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού και παραταξιακού βίου.

Η Πατρίδα μας, η εκ των ενόντων ηγετική της συλλογικότητα, έδειξε ότι διαθέτει τέτοια ανακλαστικά.

Στην πρόσφατη Ιστορία της, – όταν βρέθηκε σε οριακό σημείο, σε μεταίχμιο αδιεξόδου -, ενήργησε με αποφασιστικότητα, ανάλογα. Θυμίζω το 1910 με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η πείρα αυτή είναι κοινή πείρα του Έθνους και στις κρίσιμες, οριακές στιγμές, πρέπει να μας διδάσκει και να μας καθοδηγεί.

Θεωρώ, και νομίζω ότι εκφράζω τις σκέψεις όλων σας, ότι αυτή η αναγκαία, άμεση, ελπιδοφόρα προοπτική δεν αφήνει κανέναν σας ασυγκίνητο.

Όλα δείχνουν, ότι, ως στελέχη και αντιπρόσωποι της κοινωνίας, αυτά αποτελούν και δικός σας κοινό τόπο και ότι ανάλογη πρέπει – και μπορεί – να είναι η σχετική, αποφασιστική σας πρωτοβουλία για την έξοδο του Τόπου από την πρωτοφανή κρίση και τα αδιέξοδα εξόντωσης του.

Συμφωνία όλων για μια Ηγεσία ικανή και αποτελεσματική, ενότητα όλων μαζί της και συντονισμένη κοινή προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα για την πραγματοποίηση Σχεδίου Ανόρθωσης για μια απαραίτητη χρονική περίοδο.

Μια τέτοια Τοπική Αρχή με τα χαρακτηριστικά ”κυβέρνησης εθνικής ανάγκης”, που θα επικυρωθεί από την εκλογική δημοτική διαδικασία θα διαθέτει κύρος, ισχύ και εκτόπισμα για να πετύχει τους ζωτικούς για τον Τόπο στόχους.

Η αξιοποίηση της θεσμικής δυνατότητας των δημοτικών εκλογών αποτελεί καθοριστική ευκαιρία, καίρια στιγμή.

Μπορείτε να κάνετε την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών, με την ενιαία και ενωτική υποστήριξη και υπόδειξη της κατάλληλης Ηγετικής Προσωπικότητας, στιγμή καθοριστική, στιγμή ιστορική για τον Τόπο. Στιγμή έναρξης ενός νέου κύκλου Ελπίδας και Ανόρθωσης, μιας Νέας Εποχής.

Μπορείτε να αναλάβετε, ή/και να συμπαραταχθείτε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Προχωρήστε, λοιπόν.

Η κοινωνία αναμένει και προσδοκά και η Ιστορία σας παρακολουθεί.

Πιστεύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε το Καλύτερο, τη Νέα Εποχή, έχετε την έγνοια και την αγάπη μου.

Στη διάθεσή σας.

Με ειλικρινή εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Ελευθέριος Τζιόλας