Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΑ

 

Ανέκαθεν τα Γρεβενά έμπαιναν στη μέγγενη των μεγαλύτερων πληθυσμιακά και ισχυρότερων οικονομικά και πολιτικά υπόλοιπων Νομών της Δυτ. Μακεδονίας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα, με μήλον της έριδος της κατανομή των Σχολών και των Τμημάτων του νέου – μετά την συγχώνευση με το ΤΕΙ – Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Η πρόταση – πόρισμα για την κατανομή των Σχολών και των Τμημάτων στους Νομούς της Δυτ. Μακεδονίας, κινείται στην προηγούμενη, καταφανώς άδικη σε βάρος των Γρεβενών λογική, διατηρεί αλώβητο τον υδροκεφαλισμό της Κοζάνης, συνεχίζει να στηρίζει την προοπτική των άλλων δύο Νομών, της Καστοριάς και της Φλώρινας, αφήνοντας προκλητικά έξω από τον σχεδιασμό της τα Γρεβενά.

Αυτή η μεταχείριση, είναι σαφές πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τα Γρεβενά, με τις σύγχρονες κτιριολογικές υποδομές τους, την δεδομένη και από όλους αναγνωρίσιμη ανάγκη στήριξης της τοπικής τους οικονομίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του απίστευτου Εδαφολογικού και Περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτουν, την κατά παρέκκλιση μέχρι σήμερα, κάθε αισθήματος δικαίου στην αντιμετώπισή τους, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξορθολογισμού των Προτάσεων, άμβλυνσης των ανισοτήτων και θέσπισης αρχών πιστών στους κανόνες της ισοτιμίας και του δικαίου.

Είναι αδιανόητος ο αποκλεισμός των Γρεβενών, από το δικαίωμα της φιλοξενίας τουλάχιστον μιας Σχολής και των αναλογούντων σε αυτήν Τμημάτων. Το γεγονός πως, παρότι το 2003 θεσπίστηκε η λειτουργία των πρώτων Τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη μας – με στόχο την λειτουργία τριών Τμημάτων – βρεθήκαμε σήμερα στην δυσχερή θέση να λειτουργεί ένα και μόνο Τμήμα, καταδεικνύει την αδιαφορία και την τοπικιστική ιδιοτέλεια, με την οποία οι έχοντες την ευθύνη, αντιμετώπισαν τα Γρεβενά.

Κάθε πρωτεύουσα νομού και μία τουλάχιστον Σχολή. Από αυτή την απόλυτα λογική και αδιαπραγμάτευτη βάση ξεκινάμε, για να οριοθετήσουμε στη συνέχεια και τα Τμήματα – το ελάχιστον τρία – με την λειτουργία των οποίων θα συμπληρωθεί ο εκπαιδευτικός χάρτης του Νομού μας.

Για το εκπαιδευτικό αντικείμενο των Σχολών και των Τμημάτων, υπάρχουν ήδη προτάσεις που έχουν, είτε ληφθεί ως απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποσταλεί αρμοδίως, είτε προταθεί από το πολιτικό προσωπικό του Νομού μας με δημόσιες παρεμβάσεις τους και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, αντικείμενο προβληματισμού, συζήτησης και κατάληξης σε μια απόφαση δίκαιη και ρεαλιστική.

Η εν τάχει αναφορά μου σε Σχολή είτε Γεωπονίας, είτε Δασολογίας με έμφαση στο ευρύτατο πεδίο της Αειφορίας και της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ή η αναφορά μου σε μια Σχολή με αντικείμενο σπουδών τα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ειδικότερες κατευθύνσεις την οργάνωση του Τουριστικού προιόντος και των νεων τεχνολογιών, αποτελούν ενδεικτικές μόνο αναφορές, τις οποίες όταν κληθούμε με την όποια ιδιότητά μας, θα εξειδικεύσουμε στη συνέχεια σε μια διαδικασία ουσίας και διαλόγου, που απαιτούμε τάχιστα να ανοίξει και μάλιστα, προτού ληφθούν αποφάσεις με τις οποίες κάθετα και αποφασιστικά το σύνολο των Γρεβενιωτών, διαφωνεί.

Στα πλαίσια των σκέψεων αυτών, καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση τους τοπικούς φορείς, αλλά και όλους τους πολίτες των Γρεβενών. Είναι ώρα να αποδείξουμε πως, παρά τις όποιες διαφορές μας, όταν το συμφέρον του τόπου μας το επιβάλλει, ξέρουμε να γινόμαστε μια γροθιά και επάξια να το διεκδικούμε…

Ένας ακόμα αγώνας, τώρα ξεκινάει……………!

 

                                                 Γραφείο Τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού

                                                               Δ Η Μ Ο Σ   Γ Ι Α   Ο Λ Ο Υ Σ