Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Γρεβενών για το μέλλον του Τ.Ε.Ι. Γρεβενών

Με έκπληξη, θλίψη και έντονο προβληματισμό ακούσαμε τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας να αναπτύσσει τις περίεργες απόψεις του περί του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.

Οι μικρές πόλεις έχουν ΧΑΝΤΙΚΑΠ ανέφερε χαρακτηριστικά και όποιο Τμήμα και να φτιάξουν δεν έχει μεγάλο μέλλον. Έκλεισε έτσι το μάτι στην συγκέντρωση ΟΛΩΝ των Τμημάτων στο Μητροπολιτκό κέντρο της Κοζάνης.

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό κ. Πρύτανη σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μόνο που η έννοια μεγάλο και μικρό έχουν μια σχετικότητα που μπορεί να σας γυρίσει και μπούμεραγκ.

Μάθετε λοιπόν πως η βιωσιμότητα, η προοπτική και η επιβίωση των ιδρυμάτων και των Τμημάτων εξαρτάται από πολλές άλλες παραμέτρους και όχι από τα μεγέθη.

Η βιωσιμότητα κρίνεται από το εάν τα Τμήματα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής οικονομίας, της κουλτούρας και της παραγωγικής διαδικασίας.

Αν υπηρετούν τις παραγωγικές, τις πολιτιστικές και τις κοινωνικές ανάγκες ενός τόπου και αν συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου που τους φιλοξενεί.

Αν αναπτύσσουν ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα και αν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του.

Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων των Γρεβενών όχι μόνο υπηρετεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και μπροστάρης στον αγώνα αυτού του τόπου για ανάπτυξη και αναβάθμιση. Αν χρειαστεί θα κάνουμε και αναλυτικότερες αναφορές στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει.

Είναι ένα Τμήμα αναπόσπαστο πια κομμάτι της κοινωνίας μας με συμμετοχή και δράσεις στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, καθοριστικό στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και της κουλτούρας της πόλης μας και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην αναπτυξιακή της προοπτική.

Κύριε Πρύτανη, πιστεύουμε ότι όταν επιδερμικά και πρόχειρα απαξιώνετε αυτή την σημαντικότατη συμβολή καλύπτοντάς την πίσω από αδιάφορα πληθυσμιακά μεγέθη δείχνετε δυστυχώς εκτός από άγνοια για το θέμα ΚΑΙ προκατάληψη και ίσως και εύνοια προς άλλα «παιδιά» του Ιδρύματος που ηγείσθε.

Δεν υπάρχουν όμως παιδιά και αποπαίδια.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συναίνεσε δυστυχώς μια φορά το 2013 (σχέδιο Αθηνά) να συρρικνωθεί και να κινδυνεύσει το οικοδόμημα του ΤΕΙ Γρεβενών, αφού επέτρεψε από τα τρία Τμήματα να φτάσουμε στο ένα. Το Τμήμα που δημιουργήθηκε μπόρεσε να αναγεννηθεί και να σταθεί στα πόδια του παρότι δεν στηρίχθηκε καν όσο θα του άξιζε από εσάς.

Δεν θα δεχθούμε και δεν θα ανεχθούμε να μπήξετε δεύτερη φορά μαχαίρι στην καρδιά της πόλης μας και του Νομού μας.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Γρεβενών ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ και αποτελεί για μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ η παραμονή του με αυτόν τον τίτλο στα Γρεβενά.

Ξεχάστε οποιαδήποτε σκέψη για μετάλλαξη ή μετονομασία του.

 

Ο Πρόεδρος

Ράμμος Νικόλαος