Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνδυασμός για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»

Ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ θεωρούσε ότι οι καλύτερες δημοκρατίες ήταν οι προσκολλημένες στην ΓΕΩΡΓΙΑ.

Ο Ιππόδαμος ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ έλεγε, ο πολιτισμός ενός Έθνους κρίνεται στην Χωροταξία –στην Πολεοδομία – την Αρχιτεκτονική, εμείς θα προσθέταμε ότι ο πολιτισμός ενός Έθνους , μιας Περιφέρειας ενός Δήμου κρίνεται στη διατροφή του και στους Αγρότες που την παράγουν.

Για την Ανασυγκρότηση της Αγροτιάς πιστεύω σήμερα θα πρέπει να βρεθούν ειλικρινείς συνομιλητές , συνδημιουργοί και συμπρωταγωνιστές ενός διαφορετικού Αγροτικού και Αστικού τοπίου και οικοδομήματος.

Οι αλλαγές πιστεύω προϋποθέτουν μια νέα παιδεία συνώνυμη μιας αληθινής πολιτικής. Αυτή μπορεί να οικοδομήσει ένα Αγροτικό Χώρο πολύ διαφορετικό , εναλλακτικό ως ανάπτυξη και οπωσδήποτε νέο , με νέους ανθρώπους.

Ο Δήμος έχει ανάγκη να αποκτήσει τη σχέση της με το ωραίο και την Ησιόδεια αντίληψη του ΚΑΛΙΕΡΓΗΤΗ –της ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ – του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τις άλλες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ομάδες γύρω από την Αγροτική Οικονομία στο Δήμο .

Για μας τους Αγρότες η κρισιμότητα και η σημασία της σχέσης Πόλις-Ύπαιθρος είναι ένας Γόρδιος Δεσμός που κρίνει την καλή ή κακή τύχη, την απελευθέρωση ή την αλλοτρίωση και καταπίεση του Ανθρώπου.

Η πρότασή μας ήταν και είναι πρόταση ζωής.

Η ανάπτυξη του Δήμου Γρεβενών έρχεται από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα , την Αγροτιά, τα Χωριά του Δήμου.

Σήμερα τα Χωριά μας πάνε να σβήσουν.

Η ύπαιθρος στα Γρεβενά είναι μαύρα ντυμένη γιατί στα χωριά μας δεν υπάρχει ζωή, έτσι και η πόλη μαραζώνει. Το δίκιο του Αγρότη είναι Ακριβό , Αργό και Αδικαίωτο.

Ο δικός μας συνδυασμός έχει σχέση με το μέλλον που εμείς επιμένουμε να είναι κοινωνικός , σε πείσμα όλων εκείνων που κουρασμένοι από τις διαδρομές στα μονοπάτια της εν Κοινωνία ζωής ανακάλυψαν την γοητεία του Ηγέτη- Προστάτη- Σωτήρα ως αντίδοτο στα αδιέξοδα μιας μπλοκαρισμένης και κατακερματισμένης συλλογικότητας και κοινωνίας.

Εμείς όλα αυτά θέλουμε να τα αλλάξουμε.

Εμείς αντί για Ηγέτη- Προστάτη- Σωτήρα θέλουμε ΟΧΙ το ΕΓΩ του Δημάρχου του δημιουργού της παρακμής, διαφθοράς και διαπλοκής. Παρακμή διότι οι δημοτικές εκλογές δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εκατό τις εκατό από τις «αγκαλιές» των κομμάτων. Διαπλοκή καθότι τον σύνολο τρόπο για να βγει κανείς Δήμαρχος τον έχουμε εμπεδώσει για τα καλά και ξεδιπλώνεται και πάλι σε όλο του το μεγαλείο κάποιο κομματικό στέλεχος με καλή επαγγελματική – οικονομική ευρωστία «γιατρός- Δικηγόρος- Δάσκαλος- Δημοσιογράφος» μαζεύει κομματικά στελέχη , τους κολλητούς – Εργολάβους και τους φίλους και φτιάχνει ένα συνδυασμό μιας «ΠΑΡΕΑΣ».

Οι «Παρέες» των κολλητών λοιπόν Κυβερνούν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια και θέλουν να τον Κυβερνούν συνέχεια.

Για πολλοστή φορά, ο δυναμικός πόλος ανάπτυξης που μπορεί να παράγει ουσιαστικό έργο, για την κοινωνία οι ΑΓΡΟΤΕΣ βρίσκονται έξω από τα κέντρα των αποφάσεων και σε πλήρη αδράνεια.

Η αίσθηση και τα μηνύματα που εμείς έχουμε από την ιστορία αναδεικνύουν τις συλλογικές της στιγμές , τις μήτρες των μεγάλων έργων και αξιών που αυτή δημιούργησε.

Έτσι στον άγριο καταναλωτή και κρατούμενο ιδιώτη του εμείς προτείνουμε τον ενεργό πολίτη των κοινών της συναπόφασης, της συλλογικότητας, της συνεργασίας και προπάντων της ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ – προτείνουμε όχι το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ.

Ένα κοινό αίσθημα πικρίας, αγανάκτησης και ευθύνης οδήγησε όλους εμάς που ζούμε εκτός των τοίχων και γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες άνισων, άδικων και καταστροφικών επιλογών, των κατά καιρούς ηγεσιών και τοποτηρητών μας , να προχωρήσουμε στην ΚΙΝΗΣΗ του ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΓΡΟΤΗ – ΠΟΛΙΤΗ και να κατέβουμε στις εκλογές.

Ο δήμος Γρεβενών για να σωθεί, να ανασάνει δεν έχει ανάγκη από ψευτο-εκσυγχρονιστές , καριερίστες, γραφειοκράτες. Δεν έχει ανάγκη από «τοποτηρητές» και «ιεραπόστολους» χρειάζεται ανθρώπους με οράματα, σχέδιο και στρατηγική. Χρειάζεται ανθρώπους του μόχθου, της υπαίθρου, της καλλιέργειας. Αυτό το όραμα θα προσπαθήσουμε ταπεινά να αναδείξουμε και να υπηρετήσουμε .

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ με όλες τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ του ΔΗΜΟΥ γύρω από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Για να αλλάξουμε το Δήμο μας, ορισμένες από τις πολλές ΣΚΕΨΕΙΣ &ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στο Δήμο μας.

Για την Νέα Αγροτικότητα πιο μοντέλο προτείνουμε σήμερα ειδικά για τους νέους της υπαίθρου?

Οι έννοιες που αποδίδουν οι λέξεις μιας Νέας Αγροφιλίας και Νέας Αστυφιλίας μπορούν να εκφράσουν καλύτερα από οποιεσδήποτε άλλες μια Εθνική και όχι μόνο Τοπική ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ συζήτηση.

         Προτάσεις για ένα πρόγραμμα Αγροδιατροφής έπεσε στο κενό πολλές φορές ζήτησα από τους πρώην και νύν «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ» του τόπου μας Βουλευτές και Δημάρχους να οικοδομήσουμε και να αναδείξουμε την γαστρονομική Εγνατία. Να ανακτήσουμε τον εγκαταλειμμένο παραγωγικό γαστρονομικό μαγειρικό πλούτο.

         Η Εγνατία να γίνει δρόμος παραγωγικής , ιστορικής, γαστρονομικής, τουριστικής διαδρομής.

         Ποιος είναι ο όμορφος από τη φύση, την ιστορία και γεωγραφία, την γαστρονομία, την αρχιτεκτονική, δρόμους που θα περπατήσει θα περιδιαβαίνει με μεγάλη ευχαρίστηση ο Έλληνας.

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι υπόθεση μόνο ενός ανθρώπου αλλά πολλών ανθρώπων με νέα μυαλά.

Άνθρωποι Αγνοί- Ειλικρινείς και προπάντων ΤΙΜΙΟΙ.

-Για να αλλάξουμε τον Δήμο μας από όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω προτείνω σήμερα ειδικά για τους νέους της υπαίθρου να κατέβουμε στις εκλογές με πρωτόγνωρες καταστατικές διαδικασίες με επιτροπή που θα συντονίζει την οργάνωση «Συντονιστική επιτροπή» και «Ελεκτική επιτροπή» που θα ορίζετε από την Γενική Συνέλευση που θα είναι το ανώτερο όργανο και ο θεματοφύλακας για τον προεκλογικό Αγώνα και την καλή λειτουργία του Συνδυασμού και τον υποψηφίων που θα εκλεγεί στις Δημοτικές Εκλογές.

– σήμερα με δική μου πρωτοβουλία σας έφερα εδώ σε μια συγκέντρωση ολίγων νέων κάτω των πενήντα ετών .

Εμείς σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να φέρουμε όσο το δυνατό περισσότερους Νέους Αγρότες του Δήμου κάτω των 50 ετών ακόμη και από άλλες Κοινωνικές ομάδες γύρω από την Αγροτική Οικονομία και να ορίσουμε τώρα μια ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης για να ψηφίσουμε τα Άτομα που θα κατεβάσουμε στον συνδυασμό του ψηφοδελτίου με τον Επικεφαλή Δήμαρχο οι οποίοι προτείνω θα είναι το «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ» προαποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης που θα εκφράζουν και θα εκτελούν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

         Η Γενική Συνέλευση θα καλείτε από τον υποψήφιο Δήμαρχο και από το Προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής θα απαρτίζετε από τους προέδρους των Δ.Δ. του Δήμου και γενικά από όλους τους Δημότες του Δήμου Γρεβενών

         Η πρότασή μου εκτός από πρόταση ζωής είναι μια πρόταση γνωριμίας και αγάπης του τόπου μας.

         Μέχρι σήμερα οι Γρεβενιώτες έζησαν τη γη τους σαν μητριά παρά σαν μάνα. Εμείς θέλουμε να την ξανακάνουμε μάνα, να την αγαπήσουμε σαν μητέρα. Είναι πρόταση αγάπης προς τον τόπο μας

         Δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργία , αλλαγή, οικοδόμηση αν δεν αγαπάμε τον τόπο μας.

         Η Εγνατία με τους κόμβους της να γίνει βιτρίνα ή μεγάλη μπουτίκ των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

         Σήμερα λοιπόν μπορούμε να έχουμε Αγρότες- Εστιάτορες, Εστιάτορες – Αγρότες, Αγρότες- Ξενοδόχους, στα πλαίσια της ανάπτυξης του Αγροτουρισμού . Άρα στον Αγροτικό χώρο μπορούν να αναπτυχθούν πολλές δραστηριότητες, που θα ενισχύουν την αγροτική παραγωγή. Χάσαμε τα πακέτα μην χάσουμε τις ενισχύσεις για την καθετοποίηση της παραγωγής με προγράμματα ποιότητας, τυποποίησης, ονομασία- προέλευσης, των αγροτικών προϊόντων.

         Τα τυπικά προϊόντα θα ενισχύουν άλλες δραστηριότητες άλλους τομείς.

         Η «Κυβερνώντες» σπαταλούν πόρους γιατί οι κεντρική και περιφερειακοί φορείς δεν έχουν εξυπνάδα, φαντασία, αναπτυξιακό σχέδιο.

         Έλεγα στους πρώην και νύν Δημάρχους να κάνουν Αγροτικό Γραφείο , Γραφείο κυψέλη των Αγροτών με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικών Διαμερισμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης.

         Να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να γίνει ένα σχολείο Τυροκόμων Παραδοσιακής φέτας και επιτέλους οι Κτηνοτρόφοι μας να απολαμβάνουν τους κόπους τους που τόσο με την αδιαφορία των Κυβερνήσεων τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα όσο και με τις εξευτελιστικές τους τιμές.

         Επίσης να εκμεταλλευτούμε την Εγνατία οδό και από Εγνατία γρήγορης μετακίνησης των ανθρώπων και των εμπορευμάτων, στους κόμβους να οικοδομήσουμε ένα κτίριο με αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που θα αποτελούσε εκθετήριο των ποιοτικών και βιολογικών προϊόντων για συγκράτηση των διερχομένων.

         Έλεγα στον πρώην υφυπουργό και τοπικό Βουλευτή να γίνει σχολείο βιολογικής τυροκόμισης του μονοπολιακού προϊόντος της φέτας με εκπαιδευμένους με παραδοσιακό τρόπο τυροκόμους για να ξεπεράσουμε και να παράγουμε φέτα και όχι μόνο για την εσωτερική κατανάλωση αλλά και να εξάγουμε αυτό το ποιοτικό προϊόν και η ύπαιθρος στα Γρεβενά εκεί που είναι στα μαύρα ντυμένη γιατί στα χωριά μας δεν υπάρχει ζωή, για να γίνει η επαύριο της ζωής… πάλι ζωή, έτσι και η πόλη να μην μαραζώσει.

         Σκεφθείτε πόσα μπορούν να γίνουν σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, πόσα μπορούν να πραγματοποιηθούν , άνθρωποι με σοβαρότητα, διανοητική επάρκεια, αναπτυξιακό σχέδιο αλλά κυρίως άνθρωποι με συλλογικότητα που τους διακρίνει η αγάπη γι΄ αυτό που κάνουν και για τον τόπο τους.

         Σήμερα περιγράψαμε ορισμένους από τους δρόμους που οδηγούν στην Αναγέννηση και ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ. Θα΄ θελα να γίνουμε πολλοί πρωταγωνιστές αυτού του οράματος του σχεδίου άνθρωποι της πόλης της υπαίθρου, Αγρότες- Καταναλωτές.

         Πιστεύω όμως ότι αυτά που είπαμε και θα κάνουμε μπορούν να συμπυκνωθούν σ΄αυτό που λέγεται για τους Αρχαίους Έλληνες.

         Λένε λοιπόν σήμερα

Ότι οι αρχαίοι Έλληνες μαγείρευαν και έτρωγαν ένα φαγητό σαν να επρόκειτο να πεθάνουν αύριο

         Έχτιζαν όμως το σπίτι τους σαν να μην επρόκειτο να πεθάνουν ποτέ.

         Αυτά νομίζω συμπληρώνουν όσα είπαμε και αποτελούν κληρονομιά που ειδικά εμείς πρέπει να ανακτήσουμε γιατί την χάσαμε.

         Ελάτε να χτίσουμε έναν καινούριο Δήμο.

                                                ΜΕ

                               ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                           Ο Παλιός Αγωνιστής

                                                της Αγροτιάς

                                            Κουρτίδης Νικόλαος

Δείτε ακόμα