Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σχέδιο πόλης Γρεβενών (επιστολή αναγνώστη)

Κείμενο του Θεόδωρου Κ.  Σαράντη, Αξ/κου  ε.α. πρ. Βουλευτού στη μελέτη του με θέμα « Η Δυτική Μακεδονία εις τους χάρτας από τον ΙΕ – ΙΗ αιώνος» και δημοσιεύτηκε στο «ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας» το 1961.

Η περιοχή του Βαροσίου  αν και από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης  των Γρεβενών  παρέμενε για χρόνια μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως «εκτός σχεδίου εντός ζώνης» .

Ο χαρακτηρισμός  αυτός στερούσε από τους κατοίκους της περιοχής, (ευτυχώς  ή  δυστυχώς)…

   την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε στις εντός σχεδίου περιοχές.

Σήμερα και εν έτι  2013 μια εποχή που κανείς δεν έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την περιουσία του, μια εποχή που κανείς  δεν μπορεί να πουλήσει γιατί κανείς δεν αγοράζει,   καλούνται οι κάτοικοι  του Βαροσίου  αλλά και άλλων περιοχών της πόλης  να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ένταξη  των σπιτιών και των χωραφιών τους στο Σχέδιο Πόλεως.

Για πολλές   περιπτώσεις  κάτι τέτοιο σήμερα,( που ο καθένας  από εμάς με τον δικό του τρόπο παλεύει για την επιβίωση), είναι αδύνατο. Όπως αδύνατη αλλά και άδικη είναι και η άμεση καταβολή του 20 % του ποσού ,εντός 20 ημερών  προκειμένου να έχουμε δικαίωμα προσφυγής .

Όσο για τις περιπτώσεις των  συνταξιούχων, των ανέργων, των υπερχρεωμένων ,  των χαμηλόμισθων , των μονόμισθων  κλπ  η λύση του τραπεζικού  δανείου που προτείνετε μοιάζει  αστεία.

Για τους παραπάνω λόγους καλείτε ο δήμο Γρεβενών να αρθεί στο ύψος των  περιστάσεων και να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  σήμερα η πόλη μας .  

 

Κοκκινάκης  Μιχάλης

Κάτοικος Βαροσίου Γρεβενών.