Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών (16) υποθέσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν από καταστήματα «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Όπως προέκυψε οι δράστες εμπλέκονται συνολικά σε (16) υποθέσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από καταστήματα «σούπερ μάρκετ» σε Γρεβενά, Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Θέρμη, Σίνδος και Πεύκα), Νεάπολη – Καβάλας, Αλεξάνδρεια – Ημαθίας, Αριδαία και Γιαννιτσά Πέλλας, Σέρρες, Κομοτηνή και Ξάνθη

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2018, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 50χρονος τον Οκτώβριο του 2018 αφαίρεσε από δύο (2) καταστήματα «σούπερ μάρκετ» στα Γρεβενά πλήθος φιαλών αλκοολούχων ποτών (σχετικό το από 27-11-2018: Εξιχνιάστηκαν 2 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα σούπερ μάρκετ στα Γρεβενά Δελτίο Τύπου).
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών, καθώς και από την οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι ο 50χρονος από κοινού με 45χρονη αλλοδαπή διέπραξαν, εκτός από τις ανωτέρω κλοπές, ακόμη (14) κλοπές, εκ των οποίων (10) τετελεσμένες και (4) σε απόπειρα, και από άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ» σε Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Θέρμη, Σίνδος και Πεύκα), Νεάπολη – Καβάλας, Αλεξάνδρεια – Ημαθίας, Αριδαία και Γιαννιτσά Πέλλας, Σέρρες, Κομοτηνή και Ξάνθη.
Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, τουλάχιστον από 10 Σεπτεμβρίου έως τέλη μηνός Νοεμβρίου 2018, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών φιαλών διαφόρων αλκοολούχων ποτών από καταστήματα «σούπερ μάρκετ» σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι εισέρχονταν σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ» που είχαν προεπιλέξει και προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν τμηματικά φιάλες αλκοολούχων ποτών, αποκρύπτοντας αυτές εσωτερικά των ενδυμάτων τους, αφού προηγουμένως αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, όπου αυτά υπήρχαν.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 50χρονος και η 45χρονη, αφαίρεσαν συνολικά (400) περίπου φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής χρηματικής αξίας (6.500) ευρώ.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη συνεργών τους.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Δείτε ακόμα