Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ψήφισμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Γρεβενών

Η γενική συνέλευση του Σωματείου εργατοτεχνιτών οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων πόλεως & περιφέρειας Γρεβενών καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την δράση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

            Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και …

πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, δρα για λογαριασμό του. Τρέφει μίσος για όλους τους εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, για την ταξική πάλη, για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Στο όνομα της προστασίας των Ελλήνων εργατών στήνει δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, μετατρέπεται σε νταβατζή των αφεντικών που θέλει πάμφθηνους εργάτες.

            Το Σωματείο δεσμεύεται ότι θα παλέψει για την ολόπλευρη αποκάλυψη στους εργάτες, ιδεολογική & πολιτική, του βρώμικου ρόλου αυτού του μορφώματος, την επικινδυνότητα για τα συμφέροντα των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

            Αυτό μας επιβάλει η ενός αιώνα ιστορική μνήμη του ταξικού κινήματος μαζί και αυτό των οικοδόμων.

            Αυτό μας επιβάλει το χρέος απέναντι στα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού μεταξύ αυτών και των εκτελεσμένων οικοδόμων στην Καισαριανή και στα κολαστήρια κατά την διάρκεια της ναζιστική κατοχής.

            Δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου του 2011 με αποτέλεσμα να χάσουμε τον συνάδερφο μας Δημήτρη Κοτζαρίδη.

             Αυτό μας επιβάλει το ταξικό μας καθήκον. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί το αντίπαλο δέος για το σύστημα, είτε αυτό εκφράζεται από τους επισήμους εκφραστές του είτε από τα ναζιστικά μορφώματα, γι αυτό η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου συμπεριλαμβάνει και την πάλη κατά του φασισμού. Δεν έχουμε ανάγκη από αντιφασιστικά μέτωπα παρά από το δυνάμωμα των συνδικάτων και την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση.

            Καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους να δυναμώσουν το Σωματείο, να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή δράση, με οργανωμένο τρόπο να συμβάλουν στην απομόνωση και καταδίκη όλων των φασιστικών – ναζιστικών οργανώσεων.

            Συνάδελφοι, με το σωματείο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους σαλονάτους του αστικού συστήματος ούτε στους μπράβους τους να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχεδία τους. Το μαχαίρι οι πρωτοπόροι εργάτες ξέρουν να το καρφώνουν στην κάρδια του φασισμού όταν συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την ανάπτυξη του, όταν πιστέψουν στην δύναμη τους.

            Απόφαση μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.

 

           

Γρεβενά 11 Φεβρουαρίου 2013     

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου