Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Erasmus+2018 – Οι μαθητές του 1ου Εργαστηριακού κέντρου Γρεβενών καινοτομούν

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 αναχώρησε για την Βαρκελώνη της Ισπανίας  η παιδαγωγική ομάδα του 1ο Ε.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  υλοποιεί το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο  «Σύγχρονες δεξιότητες εκπαιδευομένων στο πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN Bus των Διασυνδεδεμένων Οχημάτων»  και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01- KA102-047367. Το σχέδιο κινητικότητας έχει διάρκεια 16 ημέρεςκαι ο φορέας υποδοχής είναι ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/), όπου σε συνεργασία  με το 1οΕργαστηριακό Κέντρο Γρεβενώνέχει αναλάβει την οργάνωση και τον  συντονισμό του σχεδίου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Το σχέδιο κινητικότητας αποτελείται από 1 ροή κινητικότητας των 16 μαθητών, όπου λαμβάνουν μέρος μαθητές των ειδικοτήτωνΤεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ (Πληροφορικής) και Τεχνικός Οχημάτων (Μηχανολογίας) και οι υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές είναι ο κος Κουκουτσέλας Κλεόβουλος και ο κος Τσιλιώνης Χρήστος. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνειθεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες.Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας και παράλληλα αναπτύσσουν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Η παιδαγωγική ομάδα καθημερινά αποκτά εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές, εφοδιάζοντας τους με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματικής τους πορεία, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή των μαθητών.