Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Την απόφαση του ΣτΕ αναμένουν οι μικρο-ομολογιούχοι. Τι γίνεται στα Γρεβενά!

Κατά τη διαδικασία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων χρόνων και μετά το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, αυτοί που πλήρωσαν πολύ ακριβά την επιλογή τους να επενδύσουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι οι μικρο-ομολογιούχοι. Πρόκειται για …

περίπου 15.000 οικογένειες, οι οποίες επέλεξαν – σε μια ρευστή για τη χώρα μας περίοδο, δηλαδή το 2009-2010 – να αποταμιεύσουν τις οικονομίες τους στην Ελλάδα. Αγόρασαν Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, όχι με σκοπό το κέρδος, αλλά επιδιώκοντας και μεγαλύτερη ασφάλεια για τα χρήματά τους και θεωρώντας πως, με τον τρόπο αυτό,  βοηθούν το Ελληνικό Δημόσιο και την πατρίδα μας.

Μετά την αναγκαστική συμμετοχή της χώρας στο PSI, οι μικρο-ομολογιούχοι έχασαν μονομιάς, με το πρώτο κούρεμα, το 53% της αξίας των χρημάτων, που είχαν τοποθετήσει στο ελληνικό κράτος. Υποχρεώθηκαν να λάβουν το 15% της αξίας 2ετών ομολόγων έως το 2014 και το υπόλοιπο 31,5% μετά από 30 χρόνια, δηλαδή το 2042(αν ζουν).

Η αδικία που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί πλήγμα για τη φερεγγυότητα της χώρας κυρίως τη στιγμή κατά την οποία το κράτος προσπαθεί να επαναπατρίσει τις καταθέσεις του εξωτερικού ή να προσελκύσει επενδύσεις.

Οι μικροομολογιούχοι, οι οποίοι  αποταμίευσαν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τους κόπους μιας ζωής και έχουν βιώσει τον απόλυτο εμπαιγμό, έχουν προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης εναντίον των υπουργικών αποφάσεων που τους ενέπλεξαν στη διαδικασία ανταλλαγής και η οποία εκδικάζεται στις 22 Μαρτίου.

Εκείνη την ημέρα θα μεταβούν μαζικά στην Αθήνα, μαζί με τις οικογένειές τους, για να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι η δικαίωση αποτελεί πλέον γι’ αυτούς ζήτημα επιβίωσης.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα αφορά 15.000 οικογένειες, μόνο 7.000 έχουν καταθέσει την ομαδική προσφυγή. Ο «Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ.» που έχει δημιουργηθεί από τους μικροομολογιούχους απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσους έχουν στην κατοχή τους ομόλογα, να συμμετέχουν στις διεκδικήσεις για καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος όλων.  

Για το λόγο αυτό συγκέντρωση Ομολογιούχων Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης, Διοικητηρίου 12, δίπλα από τα δικαστήρια. 
Θα γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο.

Η ιστοσελίδα από όπου μπορούν να παίρνουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι είναι http://www.fpoed.gr

Για την περιοχή των Γρεβενών μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6948271672

 

greveniotis.gr