Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α) Στις 20 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και πορεία προς τη Βουλή.
Στη Βουλή έγινε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο, στον οποίο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μπουρδούκης Χρήστος έθεσε υπόψη του τα προβλήματα που μας απασχολούν. Ο Υπουργός απάντησε ως εξής:
1. Η προσωπική διαφορά θα διατηρηθεί.
2. Σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, προκρίναμε την ηλεκτρονική υποβολή για την αποφυγή ταλαιπωρίας των συνταξιούχων, εκτός ειδικών περιπτώσεων (μεταβιβάσεις λόγω θανάτου, κληρονόμοι κλπ).
3. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού να χορηγήσει εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς να προσδιορίσει το ποσό του βοηθήματος.
4. Ανεξάρτητα από την υποβολή αιτήσεων και προσφυγών, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολιτικά το ζήτημα αυτό για όλους τους συνταξιούχους (όπως ακριβώς ζήτησε και η Ομοσπονδία μας).
Β) Επαναλαμβάνουμε προηγούμενο σημείωμα της Ομοσπονδίας για ενημέρωση των μελών μας: Για τις κύριες συντάξεις, μετά από σχετική απάντηση του Ασφαλιστικού Φορέα (ΕΦΚΑ) ή μετά παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της σχετικής αίτησης ασκείται ένσταση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι προσφυγές για τις επικουρικές συντάξεις κατά του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) ασκούνται ενώπιον άλλων Δικαστηρίων (Ειρηνοδικείων ή Πρωτοδικείων).
Διευκρινίζεται ότι η προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ατομική και στα άλλα Δικαστήρια οι αγωγές μπορεί να είναι ομαδικές.
Στο γραφείο μας υπάρχει υπόδειγμα αίτησης για την εφαρμογή της 244/2017 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου. Την αίτηση υποβάλλει ατομικά ο συνταξιούχος που από το εκκαθαριστικό σημείωμά του προκύπτει κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΕΑΣ) και εφόσον η σύνταξή του είναι πάνω από 1.400,01 ευρώ το μήνα ακαθάριστη.