Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

“Έξυπνη Γεωργία με την χρήση Drones’’

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών δίνει το βήμα στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας στα Γρεβενά κηρύσσοντας την έναρξη του προγράμματος MARS ‘’Έξυπνη Γεωργία με την χρήση Drones’’ – ‘’sMart fArming with dRoneS’’.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών , στην άοκνη προσπάθεια του για την βελτίωση των συνθηκών του γεωργικού επαγγέλματος, συμμετέχει, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εταιρίες στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ. Το έργο θα λάβει μέρος σε περιοχές του Δήμου Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης, κυρίως σε καλλιέργειες οσπρίων, σιτηρών, καπνού και κερασιών. Θα πραγματοποιηθούν πτήσεις με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (Drones), ανοιχτές προς το κοινό, με σκοπό την παρακολούθηση των καλλιεργειών. Τα αποτελέσματα των πτήσεων και άλλα σημαντικά γεγονότα θα ανακοινώνονται με συνεχή δελτία τύπου και ανακοινώσεις.

Καλούμαι όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τις υψηλές πτήσεις της γεωργίας του μέλλοντος

Στο έργο συμμετέχουν:

        τοΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας/Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που εδρεύει στην Κοζάνη, το οποίο αναπτύσσει δράσεις έρευνας υψηλού επιπέδου με έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία σε θέματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο των πραγμάτων, τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα 5G, την ασφάλεια δικτύων και την προστασία της ιδιωτικότητας.

        τοΠολυτεχνείο Κρήτης/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών που εδρεύει στα Χανιά, δραστηριοποιείται διεθνώς σε έρευνα αιχμής και ειδικότερα σε θέματα ανάλυσης σημάτων και εξόρυξης πληροφορίας από εικόνα και βίντεο με περιβαλλοντολογικές εφαρμογές σε εποπτεία μεγάλων χώρων.

        η εταιρία GeoSense με έδρα τη Θεσσαλονίκη,η πλέον έμπειρη ελληνική εταιρία σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στους τομείς της γεωπληροφορικής, θερμογραφίας, 3D scanning, κ.α. και η πρώτη που εισήγαγε την τεχνολογία των Drones για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα.

        η Agrosense Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Δικτυακών Εφαρμογών με έδρα το Αμύνταιο, η οποία στοχεύει στη χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών τηλεμετρίας στον Αγροδιατροφικό τομέα και ειδικότερα στη γεωργία ακριβείας.

        οΑγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών, ο οποίος αναπτύσσει δραστηριότητες για ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής οποιουδήποτε φυτού ή αγροτικού προϊόντος, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών καταναλωτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, προμήθειας και εμπορίας γεωργικών εφοδίων.

        οΑγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων ΒελβεντούΣΥΝ.Π.Ε. με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, βερίκοκα, κεράσια.

Το ερευνητικό έργο MARS στοχεύειστα εξής:

• Ανάπτυξη εφαρμογών τηλεματικής παρακολούθησης/επιθεώρησης των αγροτικών καλλιεργειών σε πραγματικό χρόνο με την χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ).

• Διασύνδεση των γεωργικών πληροφοριών που συλλέγονται από ΜΕΑ σε Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ – Geographical Information System) και υποδομές νέφους για την άμεση πρόσβαση και επεξεργασία τους.

• Έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση των πρώιμων σταδίων ασθενειών σε δένδρα και φυτά για τη στοχευμένη θεραπεία και ταχύτερη επαναφορά των προσβεβλημένων ειδών με την χρήση σύγχρονων μεθόδων μηχανικής μάθησης και Big Data.

• Ενοποίηση των υποσυστημάτων της αρχιτεκτονικής MARS σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου, διαχείρισης και ειδοποιήσεων με την χρήση φιλικών προς τον χρήστη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Οι απώτεροι στόχοι του MARS είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και εποπτείας γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η μείωση του όγκου εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων συμβάλλοντας θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της ΔράσηςΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩκαι συγχρηματοδοτείται από τηνΕυρωπαϊκή Ένωσηκαι τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).