Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παρουσίαση της εδαφολογικής μελέτης των Γρεβενών (VIDEO)

Την εδαφολογική μελέτη των Γρεβενών παρουσίασε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εδαφουδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Φραντζής Παπαδόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών κ. Ευ. Σημανδράκος αναφέρθηκε στους στόχους και στα οφέλη των εδαφολογικών αναλύσεων και του έργου που εκτελεί η ΠΕ Γρεβενών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Ένα πρόγραμμα και μια δράση που αγκάλιασαν και αξιοποίησαν οι αγρότες των Γρεβενών από το 2015 μέχρι σήμερα, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος και των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αναλύσεις εδαφών σε πάνω από 700 δείγματα και φυλλοδιαγνωστική σε πάνω από 100 δείγματα φύλλων. Το τελικό αποτέλεσμα θα καταγραφεί σε εδαφολογικό χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο γεωτεχνικό επιστήμονα και αγρότη. Είναι εξάλλου επιστημονικά παραδεκτό και γνωστό στους αγρότες της περιοχής αλλά και στους γεωπόνους των υπηρεσιών ότι η σύγχρονη γεωργική δραστηριότητα απαιτεί την ακριβή και λεπτομερή γνώση της ποιότητας, της έκτασης και της γεωγραφικής κατανομής των εδαφικών πόρων της κάθε περιοχής, προκειμένου να γίνει πράξη η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η ορθολογική λίπανση και η αποδοτικότερη χρήση των εδαφών.
Στην κατεύθυνση αυτή προορίζονται και οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή που σχεδιάζεται η επόμενη προγραμματική περίοδος και η Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική.