Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στα Γρεβενά (VIDEO)

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ.Δαβίδ και των τοπικών αρχών της πόλης, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Οκτωβριου 2018, ο Αγιασμός και τα εγκαίνια της Ανακαινισμένης και Εκσυγχρονισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο Γενικό Νοσοκομείου Γρεβενών

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η κ. Λαμπρινή Ζαμανάκου (αιμοκαθαρόμενη) ως εκπρόσωπος των νεφροπαθών του Γ. Ν. Γρεβενών ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν η κ. Αφροδίτη Αβδελίδου Επιμ. Α΄ Νεφρολογίας, Υπεύθυνη της Μ.Τ. Ν. , ο εκπρόσωπος του ιδρύματος ¨Σταύρος Νιάρχος κ. Χρήστος Καθάριος ¨, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Παντελής Αλεξιάδης , ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κίρκος, η πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης  και  Εθελοντισμού  Γρεβενών  «Ελπίδα» κ.Ευαγγελία Μπόγκια, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης.

Ο εκσυγχρονισμός της Μονάδας, έγινε μετά από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «Ελπίδα».
Ειδικότερα, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο, επτά μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ένας Ηλεκτροκαρδιογράφος, ένας Απινιδωτής, μία φορητή συσκευή υπερήχου και μία Πολυθρόνα Αιμοκάθαρσης. Το συνολικό κόστος της προμήθειας, ανέρχεται στο ποσό των 119.877 ευρώ.
Η ανακαίνιση της Μονάδας έγινε εν μέρει, κατόπιν δωρεάς του Συλλόγου «Ηπειρωτών» Νομού Γρεβενών και εν μέρει από ιδίους πόρους του Νοσοκομείου.
Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει αντίστοιχες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 40 ασθενείς σε τακτική βάση, αριθμός ο οποίος αυξάνεται κατά πολύ στα διαστήματα αυξημένης επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε κάθε αίτημα ασθενούς.