Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευάγγελος Σημανδράκος: Ημέρα τιμής για τους αγωνιστές, ημέρα γιορτής για την ελευθερία. (VIDEO)

Ειναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ γειτονικά κράτη να στηρίζονται στην ιστορία και στις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού για να οικοδομήσουν την ταυτότητά τους

Για εμάς τους Δυτικομακεδόνες η απόδοση τιμών, σε εκείνους και εκείνες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της περιοχής μας, δεν είναι ζήτημα τυπικό. Είναι ζήτημα ουσιαστικό. Ένας λαός, σχεδόν άοπλος, με το πάθος για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, έγραψε την ιστορία τόσο στους Μακεδονικούς αγώνες όσο και στους αγώνες κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή την ιστορία, και να μνημονεύουμε αυτό τον ηρωισμό που επέδειξαν εκείνοι οι αγωνιστές. Αρχικά η απελευθέρωση των Γρεβενών και στη συνέχεια η απελευθέρωση και των υπολοίπων περιοχών της Μακεδονίας, χάραξαν την ιστορική συνείδηση της γενιάς των γονιών μας. Η δική μας γενιά, δεν γνώρισε πόλεμο. Γι’ αυτό και φέρει μεγαλύτερη ευθύνη στο να κληροδοτήσει αναλλοίωτη την ιστορία στους νεότερους, με την κατάλληλη παιδεία και ενημέρωση. Ανύπαρκτες ιστορικές κατασκευές, ιδίως όταν επιδιώκουν να επικρατήσουν ως «νέα ιστορική αλήθεια» βεβηλώνουν τη μνήμη των νεκρών μας και διαστρεβλώνουν τις αξίες μας. Οι Έλληνες δεν δανείστηκαν καμία ιστορία. Αντιθέτως αγωνίστηκαν σεβόμενοι την ιστορία τους, και τις αξίες του πολιτισμού τους. Αυτό το σεβασμό της ιστορίας μας αναμένουμε να αναγνωρίσουν και όλοι όσοι προσπαθούν γύρω μας να οικοδομήσουν την ταυτότητά τους.