Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΟΧΙ ΣΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα περί εξόδου από τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης συνεχίζει την αντεργατική της επίθεση και προχωρά στην εφαρμογή του νόμου που το Γενάρη του 2018 ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, τη ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα ΒΑΕ, τη διαβόητη εναρμόνιση με ότι ισχύει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική.
Με το προνομοθετημένο επί της ουσίας πλαίσιο ένταξης και χορήγησής του επιδόματος ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέος τρόπος υπολογισμού, και ύψος επιδόματος για κάθε κατηγορία δικαιούχων ανάλογα με την «έκταση και τη συχνότητα έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας…»!!!
Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ δηλώνει την αντίθεσή της με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, γιατί η εφαρμογή του θα φέρει νέες μειώσεις μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια (στο 67ο έτος ηλικίας, από το 62ο), για τους εργαζόμενους που έχουν σήμερα ΒΑΕ.
Στηρίζει τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες για τις 3 Οκτώβρη ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .
Καλεί τα ΔΣ των σωματείων να προχωρήσουν σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις όλων των συναδέλφων, όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες, είτε λαμβάνουν, είτε όχι το επίδομα
και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία στις 3 Οκτώβρη.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ.Στέργιος Λέτσιος Θ. Χρήστος