Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Νεκρανάσταση τσιφλικιών στην Κατάκαλη Γρεβενών

Ανάστατοι, πλήρεις οργής και αγανάκτησης, είναι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κατάκαλης του Δήμου Δεσκάτης που πληροφορήθηκαν -πολύ καθυστερημένα αλήθεια- τη Δευτέρα 3/9/2018 την Απόφαση 128/28-11-2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γρεβενών, με την οποία αναγνωρίζει τον Α. Λ. κύριο 1303,825 στρεμμάτων από 7000 που μέχρι το καλοκαίρι 2013 αποτελούσαν δημόσια δασική περιουσία. Γενιές Κατακαλιωτών έζησαν με το δάσος αυτό που περιέβαλλε το χωριό. Βόσκησαν αμέτρητα ζώα, ζεστάθηκαν από την ξύλευσή του, τράφηκαν από τα θηράματα και τους καρπούς του, αξιοποιούσαν τα νερά στις καλλιέργειές τους, προστατεύτηκαν σε δύσκολες εποχές, υπήρξε αναπόσπαστο στοιχείο της ίδιας της ύπαρξης της Κατάκαλης και της ζωής των κατοίκων. Στο δάσος αυτό εμπεριέχεται και ένα μέρος του Φράγματος – Λίμνης της Καραβίδας που δημιούργησε η Πολιτεία εδώ και δεκαετίες! 

Μέρος της δασικής έκτασης αλλά και τμήμα της λίμνης Καραβίδας που διεκδικείται από τους επίδοξους τσιφλικάδες

 

Χρησιμοποιείται για αρδευτικούς, περιβαλλοντικούς και ψυχαγωγικούς – πολιτιστικούς λόγους. Είναι πασίγνωστες και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο οι ποικιλόμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι κάτοικοι της Κατάκαλης έκαναν Γενική Συνέλευση, εκφράσανε την αγανάκτηση τους για την επιχειρούμενη αδικία αλλά και διατράνωσαν ομόφωνα την απόφαση να υπερασπιστούν το δημόσιο δάσος και τα συμφέροντα τους, εξέλεξαν δε Συντονιστική Επιτροπή να οργανώσει τον παραπέρα αγώνα τους, τόσο σε δικαστικό επίπεδο – ασκήθηκε ήδη έφεση από τη Δασική Υπηρεσία Γρεβενών – όσο και σε κοινωνικό και πολιτικό. 

 

δειτε περισσοτερα εδω https://sepitropi.blogspot.com/2018/09/tsiflikia-katakali-grevena.html

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 18/9/2018 συζητήθηκε το υπ΄αρ. 20 της ημερήσιας διάταξης « Ενημέρωση-απόψεις σχετικά με τις διεκδικήσεις του δημοσίου δάσους της Τ.Κ Κατάκαλης». Και υπάρχει συνέχεια για να προασπίσει η Κατάκαλη το δίκιο της!

Συντονιστική επιτροπή Κατάκαλης