Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Διαμαρτυρία για την καυσοξύλευση ατομικών αναγκών.

Διαμαρτυρία Τοπικών Προέδρων και Εκπροσώπων του Δήμου Γρεβενών για την καυσοξύλευση ατομικών αναγκών.

Μετά από την προσπάθεια ενός μηνός από την επιτροπή που συστήθηκε από τους Προέδρους και με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, φτάσαμε σήμερα στα εξής συμπεράσματα.

α) με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι άνθρωποι που μέχρι χθες ενέπιπταν στην κατηγορία μόνιμων κατοίκων και έπρεπε να ικανοποιήσουν τις ατομικές τους ανάγκες ατελώς, σήμερα δεν το δικαιούνται.

β) το υποκριτικό ενδιαφέρον περί προστασίας του δάσους δεν υφίσταται, γιατί οι ποσότητες για τις ατομικές ανάγκες είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που κόβονται για εμπόριο.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις και γι αυτό αγωνιστήκαμε όλο αυτόν τον καιρό. Η στάση των φορέων και παραγόντων που είναι υπεύθυνοι ήταν αρνητική. Απαγορεύουν στους μόνιμους κατοίκους να ξυλεύσουν μόνοι τους και τους οδηγούν σ’ ένα ιδιότυπο εμπόριο. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε θα περιμέναμε η ερμηνεία των νόμων να είναι υπέρ των πολιτών και όχι εναντίον τους.

Προτείνουμε
να επιτρέπεται για φέτος και για όλα τα επόμενα χρόνια με τη δική μας συνδρομή και βοήθεια στις δασικές υπηρεσίες οι μόνιμοι κάτοικοι να ικανοποιούν τις ατομικές τους ανάγκες καυσοξύλευσης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ζητούμε άμεση πολιτική λύση γιατί τα χρονικά όρια είναι ασφυκτικά με το χειμώνα προ των πυλών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους που συμφωνούν με όσα ζητάμε, σε διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών (Διοικητήριο) την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00μπ.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή
Τοπικών Προέδρων
και εκπροσώπων του Δήμου Γρεβενών