Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν.Ε Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: για τα ξύλα ατομικών αναγκών

42 κοινοτάρχες των Γρεβενών προσπαθούν εδώ και καιρό ,να διασφαλίσουν έναν πρακτικό και οικονομικό τρόπο για την κοπή ξύλων ,τα οποία θα διατεθούν στους κατοίκους για τις ατομικές τους ανάγκες.
Ματαίως ! Η συντεταγμένη πολιτεία τους περιπαίζει, κρυπτόμενη πίσω απο την ερμηνεία παρωχημένων νομοθετημάτων και συρόμενη προκλητικά στην ασφαλή πεπατημένη των ρυθμιστικών εγκυκλίων!Το τραγικό αποτέλεσμα είναι ,αφού η τοπική Δ/νση Δασών εδήλωσε αναρμόδια ,το κράτος να προσπαθεί να φορτώσει στις πλάτες των τοπικών προέδρων ,την συνολική ευθύνη για την προμήθεια καυσοξύλων ατομικών αναγκών. Παρέκαμψε σκοπίμως το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών και τον Δήμαρχο έχοντας την εσφαλμένη λογική οτι οι πρόεδροι των χωριών θα δεχθούν να μετατραπούν σε επιμετρητές, εγκαταστάτες ξύλευσης,σε δικηγόρους και σε λογιστές που θα αποδίδουν τις όποιες εισφορές!Το Δημοτικό Συμβούλιο σε εσπευσμένη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του ,απεφάσισε να στηρίξει τους προέδρους των χωριών με ομόφωνη απόφαση, την οποία θα εκτελέσει ορισθείσα επιτροπή γι αυτό το σκοπό, υπο τον Δήμαρχο Γρεβενών.
Απο την δική μας πλευρά έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:
-Οι ατομικές ανάγκες είναι συνθήκη που αφορά όλους τους ανθρώπους και έχει ιερή και απαραβίαστη υποχρέωση η πολιτεία να τις υπηρετεί άμεσα, οικονομικά και με μέθοδο.Αντί να πολυπλοκοποιεί τις διαδικασίες και να εκφεύγει της ευθύνης, οφείλει, να υπερβαίνει την αυστηρότητα των διατάξεων και να υπηρετεί την ουσία των υποθέσεων.Στην ατομική ανάγκη σκύβουμε με σεβασμό,δίνοντας διέξοδο στους οικονομικά ανήμπορους και υποβοηθώντας την κοινωνία να ανασάνει ,μέσα στην οικονομική κρίση και στον γενικότερο κοινωνικό ορυμαγδό.
-Στα Γρεβενά το ξύλο υπάρχει σε υπερεπάρκεια και θα έπρεπε οι πολιτικές επιλογές και η μέριμνα της πολιτείας να κατατείνουν προς οικονομικοτερες και με λιγότερο κόπο λύσεις, αντί να ορθώνουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να κολλούν στην ναφθαλίνη άκαιρων και απαρχαιωμένων νομοθετημάτων.
-Έπραξαν με σωφροσύνη και ευστοχία οι 42 πρόεδροι των κοινοτήτων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανέδειξαν το πρόβλημα,διότι εάν δεν λυθεί τώρα, θα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κόσμο και τα επόμενα χρόνια.
-Θα καταντήσουμε πανελλήνιο παράδοξο και καλαμπούρι για τους αστούς των πόλεων,εάν προβληθεί κεντρικά το πρόβλημα αδυναμίας ξύλευσης για ατομικές αναγκες στον Νομό Γρεβενών,διότι δεν είμαστε ούτε Πειραιάς ,ούτε Παρίσι.
-Τελικώς,στα Γρεβενά πρέπει να κοπούν ξύλα!Χθές!Με λιγότερο κόπο και λιγότερα χρήματα.Και πρωτη που είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει σ αυτό είναι η πολιτεία και οι υπηρεσίες της !Πολλες φορές οι παλαιοί τρόποι μπορεί να φαίνονται επισφαλείς και λιγότερο νόμιμοι, είναι ωστόσο επωφελείς και χρήσιμοι για τον κόσμο του μόχθου και της βιοπάλης!
-Τα έντονα κοινωνικά προβλήματα είναι επιβεβλημένο να λαμβάνουν ευρεία δημοσιότητα. Για την ξύλευση ατομικών ανάγκών στα Γρεβενά , παρότι μας αφορά όλους, λίγοι γνώριζαν τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες με τα οποία διεξάγεται.Οι 42 πρόεδροι είναι άξιοι συγχαρητηρίων!