Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΨΗΦΙΣΜΑ Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Γρεβενών (Ε.Μ.Α.Γ.)

Πολίτες των Γρεβενών, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00’ στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και την έντονη διαφωνία μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τη συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων στις 17 Ιουνίου 2018 στην ηρωική περιοχή των Πρεσπών.

Η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά επιλύει. Η αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας δεν είναι μόνον ανιστόρητη και ατεκμηρίωτη. Δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή μας ενισχύοντας τους εθνικιστικούς παροξυσμούς και τις επεκτατικές μελλοντικές βλέψεις των βόρειων γειτόνων μας, εις βάρος της χώρας μας και μάλιστα εις βάρος της ιερής και ποτισμένης με αίμα γης της Μακεδονίας μας. Σε καμία περίπτωση δε συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία της πολύπαθης περιοχής μας.

Πιστοί στην παρακαταθήκη, που παραλάβαμε από τους αγίους, τους ήρωες και μάρτυρες της ένδοξης Μακεδονίας μας, ζητούμε από τους συμπατριώτες μας να αντιληφθούν τις συνέπειες, που θα έχει η ταπεινωτική αυτή συμφωνία για τις γενιές, που έρχονται, και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης, ζητούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας να μην επικυρώσουν τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο και να αγωνιστούν για την ακύρωσή της.

Επιπλέον, αυτή την κρίσιμη για τον Ελληνισμό ώρα οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και στην καταπολέμηση του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, ο εθνικός διχασμός μέσα στην ιστορία μας ήταν πάντοτε υπεύθυνος για ολέθριες εθνικές συμφορές.

                           Εκ μέρους όλων υπογράφουμε:

Νικολαΐδης Ιωάννης                                 Αυγουστίνου Ευδοξία