Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευχαριστήρια επιστολή Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

προς : κύριο Σιούμπουρα Φώτη             

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, σας ευχαριστεί βαθύτατα για τη δωρεά του βιβλίου σας, με τίτλο: «Ο δικός μας Μενέλαος Λουντέμης» και υπότιτλο: « Ο άνθρωπός που έκλεβε μόνο κόκκινα τριαντάφυλλα».

            Ο τρόπος εξιστόρησης, της ζωής του πολυδιαβασμένου λογοτέχνη, με την αμεσότητα της αφήγησης των εκείνων πτυχώσεων, που δεν αναγράφονται στο πληθωρικό λογοτεχνικό του έργο, τις οποίες σας εμπιστεύθηκε, δίνουν σάρκα και μορφή σ’ ένα, πραγματικά, πανέμορφο βιογραφικό βιβλίο.

Ένα βιογραφικό βιβλίο, που ξεχωρίζει από τις κοινότοπες βιογραφίες, χωρίς κομπασμούς και άκυρες επιτηδεύσεις που επικαιροποιούν τον βιογράφο και αποδυναμώνουν την βιογραφία. Σεμνό, με διακριτική ευγένεια, προσιτό, απέριττο και λογοτεχνικό.

Η εμπειρία σας και η επισταμένη ταξινόμηση των συμβάντων ζωής, με τον εύγλωττο, πρωτοπρόσωπο συγκερασμό της παράθεσης των συναισθημάτων του συγγραφέα, μας παραπέμπει σε μια σπάνια μυθιστορηματική ζωή, που εγγίζει τα όρια της φαντασιακής πλοκής.

Ο αναγνώστης, με την όμορφη λογοτεχνική σας γλώσσα, ταξιδεύει στον δικό μας Μενέλαο Λουντέμη, τον Λουντέμη των παιδικών μας χρόνων και των αξεδίψαστων αναγνώσεων! Τον Λουντέμη που τον γαλούχησε η φτώχια και του επιφύλαξε η ζωή «Προμηθεϊκές δοκιμασίες». Τον εξόριστο ποιητή και ιδεολόγο, που βίωνε καθημερινά το φόβο του εκτελεστικού αποσπάσματος. Τον κυνηγημένο ιδαλγό της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Ελευθερίας!

Κύριε Σιούμπουρα, σας ευχαριστούμε, που μας κάνατε κοινωνούς αυτής της τόσο όμορφης βιογραφίας!  

            Το βιβλίο της συγγραφής σας θα τοποθετηθεί και θα κοσμεί τις προθήκες της Βιβλιοθήκης μας.            

            Σας ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση.

 

Ο προϊστάμενος

Ζαγκανίκας Σίμος