Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ

Ακόμη ένα πρωινό η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών γέμισε με τις φωνές και τις παρουσίες των μικρών μας φίλων που ήρθαν με μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν ένα ακόμη ενδιαφέρον και δημιουργικό εργαστήριο. Το θέμα της δράσης ήταν << Αγαπημένα Δεδομένα για μένα : παιχνίδια και σπορ>>.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν αφιερωμένο στα παιχνίδια και στα σπορ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια όλων των ειδών, όπως και επίσης να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους σπορ.
Στην αρχή του εργαστηρίου η εθελόντρια εκπαιδευτικός Ειρήνη Ντόνα προσπάθησε να γνωρίσει τα παιδιά μέσω ενός παιχνιδιού μνήμης με τα ονόματά τους. Στην συνέχεια του εργαστηρίου, η εμψυχώτρια ξεκίνησε μια εποικοδομητική συζήτηση- παιχνίδι με το οποίο οι μικροί μας φίλοι έπρεπε να αναφέρουν το αγαπημένο τους άθλημα και παιχνίδι όταν έπιαναν την μπάλα. Επίσης τα παιδιά έπρεπε να διακρίνουν αν τα αθλήματα-παιχνίδια που μόλις είχαν αναφέρει παίζονται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και αν είναι ατομικά ή ομαδικά και συνεργατικά αθλήματα-παιχνίδια.
Αφού καταγράφηκαν οι ομάδες παιχνιδιών τα παιδιά κλήθηκαν να ψηφίσουν ποιο από τα αθλήματα-παιχνίδια είναι από τα αγαπημένα τους. Επιπλέον εξέφρασαν τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το πώς νιώθουν όταν συμμετέχουν σε μία ομάδα και πώς αισθάνονται όταν νικούν ή όταν χάνουν.
Πληροφορήθηκαν ακόμη πως ήταν ορισμένα παιχνίδια παλιότερα και πως εξελίχθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Στο τέλος του εργαστηρίου οργανώθηκαν ομάδες στις οποίες τα παιδιά έπαιξαν διάφορα παιχνίδια όπως μπάλα, μηλάκια, μαντηλάκι, αγαλματάκια κ.α. Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους παίζοντας τα ομαδικά παιχνίδια, αποδεικνύοντας το πόσο άψογα συνεργάστηκαν οι ομάδες μεταξύ τους.
Η δράση έκλεισε με πολλά χαμόγελα και μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα ακόμη εργαστήριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια εκπαιδευτικό Ειρήνη Ντόνα για την υλοποίηση της δράσης.