Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συναρπαστικές δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ

 

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική δράση πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με θέμα : Αγαπημένα δεδομένα : Τα ρούχα μου.

Μια ημέρα πριν ξεκινήσει η δράση τα παιδιά ενημερώθηκαν να έρθουν στη βιβλιοθήκη ντυμένα με τα αγαπημένα τους ρούχα.

Στο πρώτο μέρος της δράσης η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”. Με αφορμή την ιστορία στη συνέχεια εξελίχθηκε μια όμορφη συζήτηση όπου όλα τα παιδιά τοποθετήθηκαν με πολύ ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους ρούχο και να περιγράψουν ποιος το αγόρασε , γιατί είναι το αγαπημένο τους ρούχο και αν είχαν να πουν μια ιστορία γι αυτά , για παράδειγμα πως το απέκτησε ή μια φορά που λερώθηκαν.

Τέλος οι μικροί μας φίλοι παρουσίασαν όσα είχαν ζωγραφίσει και γράψει . Κάθε παιδί παρουσίασε με μεγάλο ενθουσιασμό όσα είχε δημιουργήσει και θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του την εμπειρία που είχε ζήσει φορώντας το ρούχο αυτό.

Μια ακόμη δράση έφτασε στο τέλος με τα παιδιά να έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εμπειρίες!!!

Τα μανιτάρια «φύτρωσαν» παντού αυτό το τριήμερο που είχαν τη γιορτή τους, «Φύτρωσαν» με τη δημιουργική φαντασία των παιδιών. Μια φαντασία που φροντίζει να την υγραίνει και να την κάνει δημιουργική η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Φύτρωσαν με τα χεράκια των εκκολαπτόμενων ζωγράφων στις λευκές σελίδες της ζωγραφικής!….

            Φύτρωσαν και πήραν ολόσωμη εικόνα καθομοίωσης και έλαβαν σάρκα από την εύπλαστη πλαστελίνη με τις γλυπτικές δεξιότητες των επίζηλων μικρών δημιουργών!…

            Φύτρωσαν γεμάτα χιούμορ μέσα στα ανέκδοτα της στιγμής, στα γεμάτα μυστήριο αινίγματα, στις νότες των τραγουδιών, και στην αφήγηση των ξωτικών παραμυθιών!……

            Στην πόλη των μανιταριών, τα μανιτάρια, αυτά τα ξωτικά εδώδιμα, φυτρώνουν παντού, και κάποια απ’ αυτά είναι δυσθεώρητα, όπως αυτό το γιγάντιο που βασιλεύει στο φιλόξενο «Πάρκο των Μανιταριών»!…  

 

«Δημιουργικές δράσεις στη Μανιταρογιορτή 2018, στο πάρκο των Μανιταριών»

            Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών για δεύτερη χρονιά οργάνωσε εμπνευσμένες δράσεις, στο χώρο της «μανιταρογιορτής» για να φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση και για να μάθουν την ωφελιμότητα των μανιταριών στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Να μάθουν ακόμη για την πολυποικιλία τους, αλλά και για την αισθητική τους γοητεία στους αστικούς δρόμους αλλά και στους δασότοπους των Γρεβενών!…

            Την Παρασκευή, 17 Αυγούστου

Τα μανιτάρια θέλησαν να συσταθούν με τους εκκολαπτόμενους ζωγράφους κι έτσι άρχισαν με τη σειρά να περνούν και να καταθέτουν το όνομα τους και την ιδιότητα τους!…. Μια απίθανα όμορφη και πολύχρωμη πομπή. Είναι αλήθεια πως το καθένα έχει τη δική του μορφή, και έτσι οι μικροί μας φίλοι την κράτησαν εύκολα στη μνήμη και το απεικόνισαν στο χαρτί!…. Η οικοδέσποινα της υποδοχής και της σύστασης ήταν η Λίτσα η Ταρλατζή….

            Το Σαββάτο, 18 Αυγούστου

Τα μανιτάρια ξέφυγαν από το χαρτί και απαίτησαν να κάνουν ολόσωμη και έτσι πιο αισθητή την παρουσία τους και παρακάλεσαν τα παιδιά, να τα πλάσουν, το καθένα χωριστά, στη δική του μήτρα, και πήρανε αληθινή μορφή, από πλαστελίνη που ζύμωσε η μικρή Πύρρα, χωρίς το Δευκαλίωνα, Μπαζούκη Δήμητρα. Πλάσανε σαλιγκάρια, πεταλούδες και δέντρα πανύψηλα. Και έτσι η Δεύτερη Ημέρα της Δημιουργίας τελείωσε με την ανάπλαση του «Δάσους των Μανιταριών»!….

            Την Κυριακή, 19 Αυγούστου  

Τα μανιτάρια απέκτησαν φωνή και γίνανε πρωταγωνιστές διακωμωδώντας την αφέλεια των ανθρώπων. Κρατήσανε κρυφές τις ενδότερες επιθυμίες τους και ανοίξανε φειδωλά τις γνώσεις για τους πιο έξυπνους. Δανείσανε με έντονα χρώματα τα παιδαγωγικά παραμύθια και κάνανε πιο ευχάριστη τη μάθηση στο άγραφο χαρτί των μικρών μας φίλων με τη Λίτσα Ταρλατζή!….

            Συνέβαλλαν και βοήθησαν την Βιβλιοθήκη στις «Τριήμερες Εκδηλώσεις της Μανιταρογιορτής» οι εθελοντές: Αικατερίνη Παπανίκου, Σοφία Μπατσάρα, Δέσποινα Τάκα, Αλεξάνδρα Κωσώνα, Αφροδίτη Λαφτσίδου, Ευθυμία Βέντζιου.

                                                                                                Ζαγκανίκας Σίμος