Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σωστικές εργασίες στο Πετρογέφυρο Ματσαγκάνη

Την προγραμματική σύμβαση του έργου: «Σωστικές εργασίες στο Πετρογέφυρο Ματσαγκάνη στην Κρανιά Γρεβενών» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Πρόκειται για ένα μονότοξο γεφύρι, στο λάκκο Κιράσι, το οποίο βρίσκεται κοντά στις πηγές του Βενέτικου, στο δρόμο που οδηγεί από τα Γρεβενά προς την Κρανιά. Έχει μήκος 16μ. πλάτος 2,50μ. και ύψος 5,50μ, ενώ το άνοιγμα του τόξου του φτάνει τα 9μ. Τα πλαϊνά του στηθαία και το δάπεδο έχουν τσιμεντωθεί και διατηρείται μόνο η κατάντι όψη του. Στη βόρεια όψη του διακρίνονται δύο σιδερένια τζινέτια για καλύτερη ενίσχυση της λιθοδομής του τόξου και στη μέση του τόξου, ένας σιδερένιος κρίκος απ’ όπου πιθανότατα κρεμόταν στο παρελθόν χάλκινο κουδούνι.
Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στο γεφύρι προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος κατάρρευσής του. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦΑ Γρεβενών.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 48.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών.