Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Τις προηγούμενες ημέρες και λόγω του ότι μπήκε πλέον η χώρα σε προεκλογική περίοδο, τόσο για τις Εθνικές όσο και για τις Δημοτικές εκλογές, αυτοανακηρυχθέντες, όψιμοι, προστάτες του τουριστικού προ-ϊόντος των Γρεβενών, τόσο Γρεβενιώτες όσο και από άλλους όμορους Νομούς !!!!!, με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο θέλησαν με ανακρίβειες και ανευθυνότητα να κατηγορήσουν τόσο τους ξενοδόχους όσο και τον Περιφερειάρχη για τη πιθανή προσέλευση και διαμονή προσφύγων στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Η περιοχή μας είναι από τις ομορφότερες της Ελλάδος αλλά εδώ και δεκαετίες με την αδιαφορία και την αδράνεια όλων των υπευθύνων , παρά τις κραυγές αγωνίας των επιχειρηματιών, έχει απαξιωθεί . Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε σήμερα αλλά είναι προϊόν μακροχρόνιων δράσεων και παραλήψεων και είναι αδύνατον να αποκατασταθεί άμεσα
Η οικονομική κρίση κατέστρεψε τον εγχώριο τουρισμό , στον οποίο αποκλειστικά βασιζόταν η τουριστική μας δραστηριότητα .Η μη ύπαρξη απαραίτητων υποδομών, και η εγκατάλειψη των είδη υφιστάμενων (ασφαλείς δρόμοι, οδική σήμανση, λειτουργικό χιονοδρομικό, Εθνικός Δρυμός , φαράγγι Πορτίτσας, Παλαιοντολογικό μουσείο Μηλιάς, μουσείο μανιταριών , χαρτογραφημένα – σεσημασμένα περιπατητικά μονοπάτια, αστρολογικό πάρκο Ορλιακα , Κέντρο Περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης, κατασκηνώσεις Φιλιππαίων ) καθιστά αδύνατη την προσέλευση τουριστών του εξωτερικού , που θα μας έδινε την απαραίτητη τουριστική ώθηση.
Επί επτά συνεχιζόμενα έτη οι επιχειρήσεις μας ήταν ζημιογόνες , αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα λειτουργικά τους έξοδα Αρκετές από αυτές μη αντέχοντας έκλεισαν και όσες σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να λειτουργούν είναι πνιγμένες στα χρέη προς Τράπεζες και Δημόσιο. Ολοι οι επιχειρηματίες βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα πρόσφυγες ή κατασχέσεις πλειστηριασμοί .
Οι ξενοδοχειακές μας μονάδες είναι υψηλών προδιαγραφών , όλες πάνω από τα τρία αστέρια Κανένας από εμάς δεν επένδυσε τα όνειρά του , τη ζωή του , το μέλλον των παιδιών του και τέλος τα χρήματά του με σκοπό την φιλοξενία προσφύγων .
Το 2016 και με δική μας πρωτοβουλία και ενέργειες φιλοξενήσαμε για εξι μήνες πρόσφυγες και μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε πως οι Ελληνες δεν είναι ξενοφοβικοί , συμπαραστέκονται και συμπάσχουν με τους απελπισμένους ανθρώπους , που ο πόλεμος τους ανάγκασε να ξεριζωθούν .Τους μήνες αυτούς εκτός από τις δικές μας επιχειρήσεις βοηθήθηκε πολύ οικονομικά και η πόλη των Γρεβενών και οι επιχειρηματίες της .Είχαμε εισροή χρημάτων από το εξωτερικό που διοχετεύθηκαν κατά κύριο λόγο στην τοπική οικονομία .
Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πως οι πρόσφυγες παρά τη διαφορετική τους κουλτούρα , είναι άνθρωποι σαν εμάς , αλλά και ταλαιπωρημένοι , φοβισμένοι ,απελπισμένοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα . Επιθυμία μας ήταν η επιμήκυνση αυτής της διαμονής αυτής αλλά μετά την λήξη των συμβολαίων μας με την Υπατη Αρμοστεία και την παύση της ανάμειξης της στο θέμα διανομής προσφύγων σε καταλύματα , διεκόπη.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο Περιφερειάρχης κ.Καρυπίδης εδώ και ένα χρόνο δέχθηκε επανειλημμένες επισκέψεις των ξενοδόχων στο γραφείο του προς αναζήτηση της δικής του βοήθειας λόγω θέσεως . Πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες ,τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτή του την ενέργεια, μεσολάβησε για τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και μας συνόδευσε στο γραφείο του , όπου καταθέσαμε εμείς το αίτημά μας και υπήρξαν οι ανάλογες συζητήσεις.
Οι επιχειρήσεις είναι δικές μας , κτισμένες με πολύ αγώνα – κόπο – όνειρα , σήμερα επιδιώκουμε να τις κρατήσουμε ανοιχτές ως την ώρα της πολυπόθητης ανάκαμψης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πολιτικάντη να κτίσει καριέρα πάνω στις δικές μας περιουσίες και τις αγωνίες μας Είχαν πολύ χρόνο, τις προηγούμενες δεκαετίες να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους , αλλά ακόμη και σήμερα όσο εμείς προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε μπορούν να αποκαταστήσουν τα λάθη του παρελθόντος .