Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Χαιρετισμός Βουλευτή Γρεβενών για την εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Μάχης του Σνιχόβου.

Aγαπητοί συμπολίτες,

Χθες (17-02-2013) τιμήσαμε τους ηρωικούς αγωνιστές της μάχης του Σνιχόβου. Πέρασαν κιόλας εβδομήντα χρόνια από τις 8 Φλεβάρη του 1943 που δόθηκε η πρώτη μάχη, όμως οι μνήμες του ένδοξου αυτού αγώνα παραμένουν ζωντανές. Η συμμετοχή αγωνιστών από την ευρύτερη περιοχή υπήρξε μαζική.

Τα παλικάρια μας κατατρόπωσαν τον ιταλικό λόχο.

Η νίκη αυτή ανύψωσε το φρόνημα του λαού μας και του εμφύσησε την πεποίθηση ότι μπορεί να νικήσει τον κατακτητή. Άμεση συνέπεια ήταν η δημιουργία ένοπλων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες διακρίθηκαν στα πεδία των μαχών και προκάλεσαν σημαντικότατες απώλειες στα εχθρικά στρατεύματα με αποκορύφωμα την καθοριστική μάχη του Φαρδυκάμπου.

Οφείλουμε λοιπόν σήμερα περισσότερο από ποτέ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους λαμπρούς αυτούς πατριώτες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Σ΄ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αυτά τα παλικάρια με τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν θα πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς μας. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κυρίως κρίση θεσμών και  αξιών. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε ως πρότυπα τους γενναίους αυτούς πατριώτες προκειμένου να υπερνικήσουμε τις κάθε είδους δυσκολίες και να βγούμε νικητές σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνει η χώρα μας.

Ζήτω το ηρωικό Σνίχοβο.

Με εκτίμηση,

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών