Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανδρέας Πάτσης: «Η Μακεδονία δεν είναι ένας όρος. Η Μακεδονία είναι εθνική ταυτότητα, είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι Ελλάδα»

Ο Ανδρέας Πάτσης σε σημερινή του δήλωση στην ηλεκτρονική εφημερίδα των Γρεβενών greveniotis.gr, ερωτηθείς για την ονομασία της πΓΔΜ δήλωσε πως «το να λυθεί ένα θέμα που χρονίζει και διχάζει, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει εμείς ως έθνος, ως χώρα, να αρνηθούμε και να απαρνηθούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία δεν είναι ένας όρος. Η Μακεδονία είναι εθνική ταυτότητα, είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να διανοούμαστε λοιπόν να δεχθούμε τα περί «Μακεδονικού έθνους», ταυτότητας και γλώσσας. Πρώτα απ’ όλα, πριν καταλήξουμε σε μια συζήτηση για το όνομα, θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και άρση κάθε αλυτρωτισμού και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια που λαμβάνουν χώρα σήμερα σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, ο Γρεβενιώτης νομικός επισήμανε πως «είναι ιδιαιτέρως σημαντική η εκδήλωση του αισθήματος των Ελλήνων, η έκφραση της ελληνικής ψυχής, όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα. Δεν μπορεί κανείς παρά να υποστηρίζει και να αφουγκράζεται το λαό, όταν διαμαρτύρεται και διαδηλώνει, ειδικά για ένα τόσο καίριο και μείζον θέμα όπως είναι η ελληνικότητα της Μακεδονίας».