Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των Μεταλλείων στο Μπούρινο; (VIDEO)

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Αδάμος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αφορούν την έκταση που παραχωρήθηκε για την εξόρυξη και κατεργασία χρωμίτη στη μεταλλευτική εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ Α.Ε. (ΕΛΛΗΜΕΤ) δήλωσε ότι από λάθος παραχωρήθηκε από τη διεύθυνση δασών κι ένα κομμάτι 50 περίπου στρεμμάτων δημοτικής έκτασης. Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση ο κ. Τσιρίκας ζήτησε το θέμα να έρθει ως κύριο σε επόμενη συνεδρίαση ώστε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να υπάρξει πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα μεταλλεία εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Μπούρινου στην θέση «Βεγγίστρες» στο δρόμο που οδηγεί από το Χρώμιο προς τα Γρεβενά, στην Τοπική Κοινότητα Βάρης του δήμου Γρεβενών, όπου θα γίνεται υπόγεια εκμετάλλευση με υπόγειες στοές, ενώ η επένδυση εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 5.000.000 ευρώ.
Οι ειδικότητες που θα χρειαστούν είναι υπογείτες, γομωτές, πυροδότες, συντηρητές μηχανημάτων υπογείων έργων, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες και εργατικό προσωπικό. Ήδη στην Αιανή λειτουργεί γραφείο το οποίο δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού και έχουν ήδη γίνει αρκετές προσλήψεις.
Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι αρκετά μεγάλη, καθώς θα παράγει 20.000 συμπύκνωμα χρωμίου ανά ώρα και 120.000 τόνους το χρόνο. Το συμπύκνωμα χρωμίου θα εξάγεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κίνα. Εδώ να σημειωθεί ότι το τελικό προϊόν είναι το σιδηροχρώμιο, το οποίο στα χρόνια λειτουργίας των ΕΛΣΙ και των μεταλλείων Σκούμτσας, παραγόταν στον Αλμυρό Μαγνησίας, αλλά μετά το κλείσιμο της Σκούμτσας έκλεισε και το εργοστάσιο του Αλμυρού.