Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ

21 μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τους ημιτελικούς του διεθνούς διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Young Business Talents 2017-2018.

Δύο ομάδες μαθητών προκρίθηκαν στις 75 καλύτερες από όλη την Ελλάδα και θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα στις 13 Απριλίου 2018.

         Το ΕΠΑΛ Δεσκάτης πήρε μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας Young Business Talents 2017-2018 με τη συμμετοχή 21 μαθητών και μαθητριών και την εποπτεία και καθοδήγηση της οικονομολόγου καθηγήτριας Δέσποινας Κρομμύδα.

Ο διαγωνισμός Young Business Talents είναι ένας διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικών ταλέντων, που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι μαθητές συμμετέχουν στο διαγωνισμό χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον εκπαιδευτικό Προσομοιωτή Διοίκησης Επιχειρήσεων PraxisMMT 3ης γενιάς, ένα προηγμένο λογισμικό εκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Για τους 4 μήνες που διαρκεί ο διαγωνισμός, οι μαθητές γίνονται ιδιοκτήτες «εικονικών επιχειρήσεων» και καταστρώνουν διαδικτυακά τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Λαμβάνουν αποφάσεις για  την Χρηματοδότηση, το Marketing, τις Πωλήσεις, και το Ανθρώπινο Δυναμικό της επιχείρησής τους, λειτουργώντας σε συνθήκες περιβάλλοντος ανταγωνισμού όπως και στην πραγματική αγορά, ανταγωνιζόμενοι άλλες ομάδες – εικονικές επιχειρήσεις.

Ο Διαγωνισμός «Young Business Talents» πραγματοποιείται διαδικτυακά από τον Νοέμβριο 2017 έως το Μάρτιο 2018 όπου ολοκληρώνεται ο ημιτελικός γύρος. Οι 6 ομάδες μαθητών του ΕΠΑΛ Δεσκάτης διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 420 ομάδες συνολικά από όλη την Ελλάδα στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Μεγάλη επιτυχία και για τη φετινή χρονιά αποτελεί η πρόκριση 2 ομάδων του ΕΠΑΛ Δεκάτης στις 75 καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα στις 13 Απριλίου.

Η επιτυχία της φετινής χρονιάς, ακολουθεί την μεγάλη επιτυχία μαθητών της περσινής χρονιάς, οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού όπου διαγωνίστηκαν και κρίθηκαν νικητές στον όμιλό τους, λαμβάνοντας και χρηματικό έπαθλο.

Για το σχολικό έτος 2017-18 οι μαθητές καθώς και οι ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι οι εξής:

1η ΟΜΑΔΑ         “TOP_GUNS

 1. ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ         A΄ τάξη
 2. ΒΕΛΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ         Α΄ τάξη
 3. ΜΙΧΙΔΗΣ ΒΡΑΣΙΔΑΣ           Α’ τάξη
 4. ΤΣΙΟΥΚΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   Α΄ τάξη

2η ΟΜΑΔΑ       “BLACK_BANK”       προκρίθηκε στον τελικό

 1. ΤΣΙΚΡΙΚΗΣ ΚΙΜΩΝΑΣ   Α΄ τάξη    
 2. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   Α΄ τάξη
 3. ΙΝΤΡΙΖΙΟΡΕΣΤΗΣ              Α΄τάξη

3η ΟΜΑΔΑ         “HAVALENCIA”

 1. ΖΑΡΜΠΑΛΗΣΟΦΙΑΑ΄τάξη
 2. ΚΟΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ     Α΄ τάξη
 3. ΓΚΑΛΙΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑΑ΄ τάξη
 4. ΜΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α΄ τάξη

4η ΟΜΑΔΑ       “AGD3”

 1. ΔΡΟΥΓΚΑ ΑΡΕΤΗ Α΄ τάξη    
 2. ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   Α΄ τάξη
 3. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              Α΄ τάξη

5η ΟΜΑΔΑ         “ZAVELIA”         προκρίθηκε στον τελικό

 1. ΤΣΙΟΥΚΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ           Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 2. ΒΕΛΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 3. ΣΕΜΠΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 4. ΤΑΓKΑΛΙΔH ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

6η ΟΜΑΔΑ         “B_WORLD”

 1. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 2. ΣΠΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ              Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 3. ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    Β΄ τάξη – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Συγχαρητήρια στους 21 μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τους ημιτελικούς και Καλή Επιτυχία στις δύο ομάδες μαθητών που προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα στις 13 Απριλίου.

Ο Διευθυντής

και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Μανουσάκειου

Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης