Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δελτίο τύπου ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ για Χρυσή Αυγή

«ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»
Με αφορμή την εκδήλωση της φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα Γρεβενά, με ομιλητή τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό, μόνο ανησυχία και επαγρύπνηση πρέπει να σημάνει στους εργάτες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αυτοαπασχολούμενους του Νόμου μας.
Σαν πιστό σκυλί των βιομηχάνων και των εφοπλιστών η Χρυσή Αυγή πάντα έπαιζε το ρόλο της απέναντι στον ίδιο το λαό και το κίνημα του. Χύνοντας το ρατσιστικό της δηλητήριο ρίχνει το φταίξιμο πάντα στους εργάτες και δίνει άλλοθι στα αφεντικά της, για τα προβλήματα που γεννά το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης. Τέτοιο ρόλο έχει παίξει στη ζώνη του Περάματος, που έχει μπει μπροστά στο να χαθούν όλες οι κατακτήσεις των εργατών, τέτοιο ρόλο έχει παίξει σε μια σειρά περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέσα και έξω από την Βουλή.
Τα  δημοκρατικά Γρεβενά που μπήκαν μπροστά στον αγώνα ενάντια στους πολιτικούς τους προγόνους – φασισμό, ναζισμό- συμμετέχοντας στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τους ναζί μετά τη μάχη του Σνίχοβου και Φαρδύκαμπου, που οι  Ναζί έκαψαν και αιματοκύλησαν  χωριά , όπως η Κιβωτός, το Κηπουρειό, το Τρίκωμο, τον Αη Γιώργη, τις Αμυγδαλιές, το Μικρολίβαδο, αλλά και την ίδια την πόλη των Γρεβενών ,  δεν πρέπει να  ξεχάσουν ότι είναι απόγονοι των ντόπιων προδοτών, Ταγματασφαλιτών, που σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, κατέδιδαν τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις οικογένειες τους. Είναι νοσταλγοί της Χούντας, που έβαλε τα δικαιώματα του λαού στον γύψο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προδοσία της Κύπρου.
Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται από τους νόμους του αστικού κράτους, έτσι και αλλιώς παιδί του είναι, έχει φανεί άλλωστε και από τη δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 
Αντιμετωπίζεται από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, που δεν δέχεται πλέον να ζει σε τέτοιες εργασιακές συνθήκες, που δεν δέχεται να του πάρουν το σπίτι οι τραπεζίτες, που οργανώνεται και αγωνίζεται κανένας αγρότης να μη φύγει από το χωράφι του, κανένας αυτοαπασχολούμενος να μη μείνει ανασφάλιστος, κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς μόρφωση. 
Τα 100 χρόνια δράσης και πάλης του ΚΚΕ, μαζί με το λαό, δείχνουν ότι μόνη λύση σήμερα είναι η ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, πολέμους, ανεργία.
Λύση σήμερα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης με τους εργάτες και το λαό στην εξουσία, ο Σοσιαλισμός.  
 
Γρεβενά, 4/4/2018