Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελία για την άγρια καταστολή των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών   Ν. Γρεβενών, Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων και συναδελφισσών στη συγκέντρωση στις 2 του Μάρτη, στο Υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς και αντί απάντησης εισέπραξαν τα χημικά και τη βία των   ΜΑΤ!

       Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ,   που έδειξε για άλλη   μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

     Θυμίζουμε ότι μόλις 2 ημέρες πριν η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

     Με εντολές του Υπουργείου Παιδείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους δασκάλους και καθηγητές που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοί μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο.

   Είναι η ίδια η κυβέρνηση που από την μια κάθε Ιούνη απολύει 25 χιλιάδες συναδέλφους μας, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση, την μόνιμη περιπλάνηση και στην ομηρία και από την άλλη δείχνει πόσο καλή είναι στη   βρώμικη δουλειά   της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

   Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: « η τρομοκρατία δε   θα   περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

                              Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν!

Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια μόνιμη και σταθερή εργασία πιο αποφασιστικά με νέα απεργιακή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα!

                                                       ΤΟ   Δ.Σ.