Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Απάντηση της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ στην Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών

Ύστερα από την εξαπάτηση, που υπέστη ο αγροτικός κόσμος της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις ουρανομήκεις υποσχέσεις, που κατέληξαν σε «μέτρα ταφόπλακα» κατά τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τα ψέματα και οι ανακρίβειες της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών, δεν αποτελούν δυστυχώς έκπληξη.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, για τους «πολιτικούς μύωπες» του ΣΥΡΙΖΑ, το καταστροφικό τους αποτύπωμα στον Πρωτογενή Τομέα.

Σε ό,τι αφορά στη Φορολογία:

Είναι η Κυβέρνηση, που:

Αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στο 22% – 45%! Αύξησε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100%.Φορολόγησε για πρώτη φορά στα χρονικά, με βούλα και υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τις επιδοτήσεις από το 1ο ευρώ για τις άμεσες ενισχύσεις και από τις 12.000 ευρώ και πάνω για το «πρασίνισμα» και τις συνδεδεμένες.

Όσον αφορά στη γνωστή προπαγάνδα ότι οι επιδοτήσεις φορολογήθηκαν με τον Ν. 4172/13, περιμένουμε ακόμη να μας προσκομίσουν ΜΙΑ έστω φορολογική δήλωση αγρότη, που να το αποδεικνύει.

Είναι η Κυβέρνηση, που:

Μείωσε το άλλοτε αδιαπραγμάτευτο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για τους αγρότες στα 5.600 ευρώ το 2020 ή ακόμη και το 2019.

· Έκοψε «σύριζα» με δική της απόφαση και επιλογή κατά τον Πιερ Μοσκοβισί, την επιστροφή του ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο από τον Οκτώβριο του 2016, στη μόνη χώρα της ΕΕ, βάλλοντας κατά της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα αγρότη σε σχέση με τον Ευρωπαίο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, 2 ολόκληρα χρόνια μετά, χρωστάει ακόμη σε όλους τους δικαιούχους την επιστροφή ολόκληρου του 2015, ύψους 110 εκατ. ευρώ.

· Επέβαλε τον άδικο και αναποτελεσματικό φόρο στο κρασί, τον οποίο παρά τις ψεύτικες επανειλημμένες υποσχέσεις της για κατάργηση του μέχρι τέλος του 2017, τον διατηρεί και τον προϋπολογίζει με 28 εκατ. ευρώ και το 2018.

· Συμπεριέλαβε και τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό:

Είναι η Κυβέρνηση, που:

Συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα, αυξάνοντάς τες κατακόρυφα από το 9,5% στο 27,2%.

Αποτέλεσμα ανείσπρακτες οφειλές, κατασχεμένοι λογαριασμοί και τρύπα – «μαμούθ» στο νέο Φαραωνικό ΕΦΚΑ άνω των 45 εκατ. ευρώ – μόνο από τις απλήρωτες εισφορές των αγροτών – λόγω της αποστράγγισης της εισφοροδοτικής τους δυνατότητας.

Εκτίναξε τα χρέη των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα 32 δις ευρώ

Την ίδια στιγμή, που πολλαπλασίασε τις εισφορές, υποπολλαπλασίασε τις παροχές προς τους ωφελούμενους. Μειωμένες συντάξεις από 8-40%, τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων (από τους 4-5 μήνες επί ΝΔ στα 2 και πλέον χρόνια σήμερα), τεράστια καθυστέρηση και ταλαιπωρία στην απόδοση των επιδομάτων ακόμη και των εξόδων κηδείας!

Είναι η Κυβέρνηση, που:

Εμπαίζει χιλιάδες ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950, που ενώ έπρεπε σύμφωνα με το σύστημα του πρώην ΟΓΑ να λαμβάνουν ήδη από 01/07/2017 τις συντάξεις τους, το 40% αυτών (7.000) παραμένουν στο «μαύρο σκοτάδι» απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση τους οφείλει ακόμη τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, που τους ζητούσε να καταβάλουν, καίτοι ήταν δικαιούχοι σύνταξης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, η «βύθιση» του αγροτικού εισοδήματος κατά 9,1%, δηλαδή 111 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2016 σε σχέση με το 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσημα στοιχεία δυστυχώς, που διαψεύδουν τα αυθαίρετα στοιχεία της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα Κοινοτικά Κονδύλια:

Α’ Πυλώνας

Είναι η Κυβέρνηση, που:

Καθυστέρησε, για πρώτη φορά στα χρονικά, τις άμεσες ενισχύσεις του 2015 κατά 6 ολόκληρους μήνες.

«Κούρεψε» τις επιδοτήσεις από 8,5 – 10% στην πληρωμή του Οκτωβρίου 2017.

Β’ Πυλώνας – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020

Είναι πρωτοφανής η αβελτηρία της Κυβέρνησης στην αξιοποίηση των πολύτιμων 6 δις ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, οι απορροφήσεις του οποίου παραμένουν κολλημένες κάτω του κοινοτικού Μέσου Όρου.

Ισχνές απορροφήσεις, που εξαντλούται:

Αφενός σε ρεκόρ ανειλημμένων υποχρεώσεων, με απόλυτα δική της ευθύνη, σε υποχρεώσεις δηλαδή για πληρωμές έργων του προηγούμενου Προγράμματος 2007 – 2013, ύψους 1,5 δις ευρώ, που απομειώνουν δραματικά τα χρήματα του τρέχοντος Αφετέρου σε ένα ρουσφετολογικό παιχνίδι φαυλότητας και επιδοματικής πολιτικής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία διανέμεται με μικροκομματικό πρόσημο (λίγα σε όλους) και εμπροσθοβαρώς, διαστρεβλώνοντας αφενός τη στρατηγική της στόχευση, για ενίσχυση της ορεινότητας και μειονεκτικότητας, αφετέρου διακινδυνεύοντας την εξάντληση των χρημάτων πριν το τέλος του Προγράμματος.

Κυρίως όμως, όλο το αναπτυξιακό κομμάτι του ΠΑΑ 2014 – 2020 (Σχέδια Βελτίωσης, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Μεταποίηση και Εμπορία, Γνώση και Καινοτομία) καρκινοβατεί. Αφού είτε τα σχετικά Μέτρα δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί, είτε μόλις προκηρύχθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, είτε υποβάλλονται σε συνεχείς παρατάσεις.

Είναι η Κυβέρνηση, που μπορεί να «υπερηφανεύεται» για το «φιάσκο» της Βιολογικής Γεωργίας – οι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών το έζησαν στο πετσί τους – με τον απόλυτο αποκλεισμό όλων των κτηνοτρόφων και όλων των αγροτών πλην των περιοχών Natura.

Είναι η Κυβέρνηση, που μπορεί να «υπερηφανεύεται» για τις παλινωδίες στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, καθώς απέκλεισε περισσότερους από τους μισούς δικαιούχους επιλαχόντες νέους αγρότες, υπονομεύοντας τα κίνητρα της ηλικιακής ανανέωσης του αγροτικού μας πληθυσμού και στερώντας τους τη δυνατότητα συμμετοχής σε νέα προγράμματα του ΠΑΑ.

Κρύβονται πίσω από τις υποτιθέμενες δυνατότητες ρευστότητας της «Κάρτας του Αγρότη», όταν στερούν κάθε ρευστότητα από την αγροτική οικονομία. Είμαστε δυστυχώς η μόνη χώρα της ΕΕ, που οι αγρότες της δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό του Πακέτου Juncker για τον Αγροδιατροφικό Τομέα λόγω της καθυστέρησης της Κυβέρνησης επί 2,5 χρόνια να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Κρατάνε ομπρέλα» σε πλήθος κοινοτικών ευκαιριών εισοδηματικής αποκατάστασης των παραγωγών από ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, ξηρασία) και από κρίσεις στις αγορές προϊόντων.

Απουσιάζουν από τις κρίσιμες συζητήσεις για τη νέα ΚΑΠ και τις προκλήσεις μείωσης του συνολικού κοινοτικού αγροτικού προϋπολογισμού αλλά και του προϋπολογισμού των Κρατών – Μελών, λόγω των συζητήσεων για εξωτερική σύγκλιση.

Οικειοποιούνται με θράσος τη σημαντική εθνική διαπραγμάτευση, που τους κληροδότησε η Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ το 2014, για τον νέο ορισμό των βοσκοτόπων, το σύννομο πολλαπλασιασμό τους και τη συμβολή στη μείωση του κόστους παραγωγής, υπονομεύοντας με την ανικανότητά τους, αυτό το σημαντικό κεκτημένο. Η μη έκδοση των οριστικών σχεδίων βόσκησης, 2 χρόνια μετά την αρχική προθεσμία, θέτει εν αμφιβόλω τα οριστικά δικαιώματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που θα τους ακολουθούν για τα επόμενα χρόνια.

Όσον δε αφορά στους ελέγχους για την εποπτεία της Αγοράς, που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να σταθεί, με τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, κρέατος και γάλακτος να κάνουν «πάρτυ» και την Κυβέρνηση να έχει καταργήσει στην πράξη τους ελέγχους από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!