Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

Ιδιαίτερα αισιόδοξη ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη στα πλαίσια της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, όπου επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμη η ένταξη των Γρεβενών στον νέο ενεργειακό χάρτη του αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΠ). Στην κύρια συνεδρίαση με αντικείμενο την έλευση του αγωγού φυσικού αερίου προσδιορίστηκαν οι περιοχές που θα επωφεληθούν αυτής (Γρεβενά, Καστοριά και Άργος Ορεστικό), ο χρονικός ορίζοντας των εργασιών για τα δίκτυα διανομής και εξαγγέλθηκε επίσης η επιδότηση των νοικοκυριών για την μετατροπή των εσωτερικών εγκαταστάσεων θέρμανσης σε συμβατές με το φυσικό αέριο μορφές. Τις εργασίες της συνεδρίασης παρακολούθησαν εκτός από τον Δήμαρχο και οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τριγώνης, Χρήστος Πέτρου, ο πρόεδρος της ΔΕΚΕΓ, κ. Γιάννης Μίχος και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Απόστολος Τζουβάρας.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης:
Το φυσικό αέριο είναι πραγματικότητα για τη Δυτική Μακεδονία
«Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φέρουμε αποτελέσματα. Όσοι θέλουν να πορευτούν με όρους του χτες, θα μείνουν στη μοναξιά τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κλείνοντας την παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για το φυσικό αέριο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία με δίκτυα διανομής στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στα Γρεβενά.
Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν από την περιφερειακή αρχή, για να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός που κυρώθηκε στη βουλή το 2013, στον οποίο δεν προβλεπόταν φυσικό αέριο για τη Δυτική Μακεδονία, παρουσιάζοντας όλα τα ανάλογα έγγραφα και τόνισε με έμφαση πως «με συστηματική δουλειά και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία».
«Σε μια περιφέρεια που αδικήθηκε επί δεκαετίες, επιφέρουμε το δίκαιο. Το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι πλέον νόμος του κράτους. Διεκδικούμε με προτάσεις τα δίκαιά μας, αποκαθιστούμε τις αδικίες του παρελθόντος και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις με ενότητα και συνεργασία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.