Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μειωμένο Τιμολόγιο Ρεύματος. ‘Eνα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών των Γρεβενών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  ψήφιση της τροπολογίας για το Ειδικό Μειωμένο Τιμολόγιο Ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία θα δώσει μεγάλη οικονομική ανακούφιση στα νοικοκυριά της περιοχής μας.

Την απόφαση αυτή αλλά και την προσωπική προσπάθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Θεόδωρου Καρυπίδη προς την κατεύθυνση αυτή,  ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, περιμένουμε όμως και την άμεση  ψήφιση της τροπολογίας που αφορά και τους επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά των Γρεβενών.

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει και ο κλάδος μας, βλέπουμε καθημερινά να κλείνουν επιχειρήσεις αλλά και συναδέλφους να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα πάγια έξοδά τους, μεταξύ αυτών και του ρεύματος, η  ψήφιση της τροπολογίας σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι επιβεβλημένη.

Είναι ένα πάγιο αίτημα  των επαγγελματιών των Γρεβενών. Αίτημα το οποίο κοινοποιήσαμε  από  τον Οκτώβριο του 2013 με  επιστολή,   την οποία υπογράφει ο σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κων/νος Δημάδης,  προς τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο και ζητούσαμε την  έκπτωση στην τιμή του ρεύματος για τις   επιχειρήσεις του Νομού μας και την οποία σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωση όλων.

Ευχόμαστε να γίνει πραγματικότητα το αίτημά μας ώστε να βοηθηθούμε όλοι μας οικονομικά.

Δ.Σ

Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

 

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο για έκπτωση στην τιμή του ρεύματος σε επιχειρήσεις του Νομού

Προς

κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο
Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Ο Νομός Γρεβενών κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών πλήττετε έντονα από ακραία καιρικά φαινόμενα και χαμηλές θερμοκρασίες. Το Υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, τον κατέταξε, ως  τον πρώτο νομό που ανήκει στη κλιματική ζώνη Α, για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής αναγκάζονται για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ή ρεύματος για  διάστημα τουλάχιστον έξι(6) μηνών. Οι ανάγκες κατανάλωσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε συνάρτηση τόσο με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου όσο και της τιμής του ρεύματος διπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων του Νομού σε σχέση μ’ ένα αντίστοιχο νομό της Ελλάδας ευνοημένο από τις καιρικές συνθήκες.

Στο Νομό Γρεβενών ως επί των πλείστον δραστηριοποιούνται μικρές εμπορικές (οικογενειακές) επιχειρήσεις οι οποίες είναι ο πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης ενός τόσου απομακρυσμένου νομού που στερείτε μεγάλων επενδύσεων.

Πρότασή μας, για την αντιμετώπιση του τόσου σοβαρού ζητήματος που σε συνάρτηση με το οικονομική κατάσταση που επικρατεί καθιστά την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων αδύνατη, είναι η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Μια πρόταση εφικτή η οποία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθότι ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι μικρός και είναι εύκολο να πιστοποιηθούν οι δικαιούχοι από τα μητρώο της εφορίας.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας .

Στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

                                                                                                                  Ο Πρόεδρος                                                                                

Κωνσταντίνος Μ. Δημάδης