Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου Γρεβενών για την αναθεώρηση του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013

 

Την ανάγκη κατανομής της τεχνικής  στήριξης  με πραγματικά και ουσιαστικά κριτήρια διεκδίκησε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης  Κουπτσίδης στην 4η Συνεδρίαση της  Επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013 που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στις 9 Νοεμβρίου 2012 και της οποίας ο κ. Κουπτσίδης είναι μέλος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  όπου η Επιτροπή ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, έγινε ειδική αναφορά για τα έργα προτεραιότητας ανά Περιφέρεια και εκεί αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γρεβενών  στο έργο προτεραιότητα για το Δήμο Γρεβενών, στην κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε και η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 

 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη της εισήγηση του Δημάρχου από τα επίσημα πρακτικά της επιτροπής.

 

«ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΩΝ Π.Ε.. ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. Δ. ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ: Ευχαριστώ. Είμαι ο Δήμαρχος Γρεβενών, εκπροσωπώ την περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Ο Δήμος μας είναι το 82% της ενότητας. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ελλάδος και ως εκ τούτου έχει πολλά προβλήματα και ως εκ τούτου χρειάζεται και τεχνική στήριξη.

Να πω ότι η τεχνική στήριξη μέχρι σήμερα, αυτή της ΜΟΔ, η οποία δόθηκε και μοιράστηκε και δεν ξέρω αν θα ισχύσει, όπως μας είπε και ο κ. Γιαννούσης όταν τον επισκέφτηκα ότι θα έρθει στη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας, θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός.

Δεν μπορεί να δίνεται με κριτήρια πολιτικά ή άλλα. Εμείς έχουμε έργο προτεραιότητας και στο έργο προτεραιότητας δόθηκε τεχνική στήριξη,  στο Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα,  145.000 € και στη λίμνη της Καστοριάς και το αναφέρω ως παράδειγμα επειδή είναι τόπος καταγωγής του Πετσάλνικου που ήταν Πρόεδρος της Βουλής, δόθηκαν 2 εκ.

Δεν μπορεί η κατανομή της τεχνικής στήριξης να γίνεται με τέτοια κριτήρια. Πρέπει να γίνεται με τις ανάγκες που υπάρχους και άλλες περιπτώσεις, νομίζω η Βίκυ τα γνωρίζει, τα έχουμε συζητήσει στην Π.Ε.Δ., πρέπει να γίνονται με τα κριτήρια τα πραγματικά και τα ουσιαστικά. Θα πρέπει τα έργα που είναι ώριμα και είναι σε τελικό στάδιο και μπορούν να μπουν , αυτά να πάρουν και την τεχνική στήριξη ώστε να υπάρχει απορρόφηση. Τα κριτήρια πρέπει να είναι τέτοια.

Όπως επίσης θα πρέπει οι αξιολογήσεις να γίνονται χωρίς αποκλεισμούς κι εκεί σταματάω.

Σας ευχαριστώ».