Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μεταφορά των παλαιοντολογικών ευρημάτων της Μηλιάς Γρεβενών στο νέο μουσειακό χώρο (VIDEO)

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Γρεβενών με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφοράς των μοναδικών παγκοσμίως, παλαιοντολογικών ευρημάτων στο νέο μουσειακό χώρο, στην τοπική κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Χρήστος Πέτρου, Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης, η καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, ο Ολλανδός Παλαιοντολόγος ειδικός στον τομέα των μαμούθ κ. Dick Mol, η Δρ. Γεωλογίας κ. Άννα Ράσιου, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Γρεβενών καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της ομάδας υποστήριξης του έργου.
Αφού επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών μεταφοράς στα πλαίσια της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του επόμενου εξαμήνου.
Κατόπιν αυτών ο Δήμος Γρεβενών με την συνεργαζόμενη επιστημονική ομάδα υλοποιεί ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την αναγκαιότητα ανάδειξης της εξαιρετικής παλαιοντολογικής και γεωλογικής αξίας της περιοχής μας, προσελκύοντας τόσο το επιστημονικό όσο και το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον , ενδυναμώνοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών