Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα περιόδου 2017 -2018».

Αντικείμενο της σύσκεψης, εν όψει του χειμώνα κατά τον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, ήταν ο συνολικός σχεδιασμός από κοινού, στα επίπεδα της πρόληψης, ετοιμότητας, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός που θα δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των συμμετεχόντων κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του αποχιονισμού καθώς και της έγκαιρης προμήθειας άλατος, για την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύσκεψη που προηγήθηκε του Σ.Ο.Π.Π. στο Γραφείο του, μεταξύ των: Π.Ε. Γρεβενών, Δήμου Γρεβενών, Δήμου Δεσκάτης και Δ/νσης Δασών με θέμα την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων επί των υδατορεμάτων της Π.Ε. Γρεβενών και τη δρομολόγηση ενεργειών για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρείας περιοχής τους.

Στη συνάντηση που έγινε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελου Σημανδράκου, παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος, o δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης Χρήστος με τον δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρέτσο Α. και τον πρ/νο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδη Π., ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καναβός Κων/νος, ο δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Μ. κ. Ασλανίδης Πρόδρομος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Τριάδης Πολύκαρπος, ο διοικητής του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών κ. Πανάγος Λεωνίδας, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Ζαμπούρας Χρήστος, ο δ/ντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευαγγελόπουλος Κων/νος και ο πρ/νος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. κ. Μπαλοδήμος Νικόλαος, ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τάκας Νικόλαος, ο δ/ντής Οικονομικού της Π.Ε. Γρεβενών κ. Ζολώτας Δημήτριος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών κ. Μητσιόπουλος Κων/νος, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Βασιλόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών κ. Παυλίδης Χρυσόστομος, η δ/ντρια του Nοσοκομείου Γρεβενών κα Τζιόλα Δέσποινα, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών κ. Νασιάδης Ευάγγελος, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών κ. Νιζάμης Κων/νος, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Ζιάκας Γεώργιος και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία.