Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017- “Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη. Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης. Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα πρέπει να θηλάζει και πρέπει να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να μπορεί να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.

Για τα Γρεβενά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η ομάδα «Γρεβενά: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»
https://www.facebook.com/groups/115639841980529/Ο 

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά, ήρθαν να ενημερωθούν από το πληροφοριακό υλικό, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να υποστηρίξουν την εκδήλωση επιβεβαιώνοντας το φετινό σύνθημα που είναι “Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”. Στις 12.00 περίπου καταμετρήθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι μητέρες που θήλασαν τα παιδιά τους και σ’ αυτή την καταμέτρηση συμμετείχαν και τα Γρεβενά με 12 θηλάζουσες.

Η ομάδα των Γρεβενών ευχαριστεί πολύ τους συμμετέχοντες και υποστηρικτές της εκδήλωσης και ελπίζει να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες μαμάδες και εγκύους.