Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στον τόπο του μαρτυρίου του Εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού (VIDEO)

Με κάθε τιμή που αρμόζει στον εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό, στον διάκονό του Δημήτριο και στον αγωγιάτη τους Αθανάσιο που βασανίστηκαν και σφαγιάσθηκαν για την πίστη τους στον Χριστό και την ελευθερία της πατρίδας μας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης τους.

IMG_20170930_105043

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον τόπο του μαρτυρίου, όπου βρέθηκαν τα σκηνώματα των μαρτύρων, κατακρεουργημένα από τους βασανιστές τους. Πλήθος κόσμου προσήλθε, χάρη στον δρόμο και στον χώρο υποδοχής που έφτιαξαν οι τοπικές αρχές. Εφέτος μία έκπληξη τους περίμενε όλους. Ο ναός, ο περιβάλλον χώρος και το δέντρο που «φιλοξένησε» τα άμοιρα σώματα, διαμορφώθηκαν με τις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ώστε ο χώρος μνήμης να είναι ανάλογος του γεγονότος. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο, δίπλα από τον Ιερό Ναό, ενώ παιδιά των κατηχητικών ομάδων τραγούδησαν τον παιάνα του Αιμιλιανού Γρεβενών και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Την επομένη, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο οποίο ο κ. Δαβίδ ευχήθηκε να είναι το τελευταίο, ώστε να τους τιμούμε και να τους εορτάζουμε πλέον ως αγίους, αν ο Θεός θελήσει.

D9

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του Αιμιλιανού Γρεβενών στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, κλείνοντας ένα διήμερο μνήμης και τιμής προς τα ιερά αυτά πρόσωπα του τόπου μας.

E4