Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ένταξη στο πρόγραμμα «ενίσχυση εγκατάστασης νέων γεωργών»

Ιδιαίτερα μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για την ένταξη Νέων στο πρόγραμμα «ενίσχυση εγκατάστασης νέων γεωργών» κατά τη πρόσφατη προκήρυξη του μέτρου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο για τα Γρεβενά, όσο και για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, στη Π.Ε. Γρεβενών υποβλήθηκαν συνολικά 206 φάκελοι-αιτήσεις, από τις οποίες μετά τη αξιολόγηση, σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν εξ αρχής ορισθεί, εγκρίθηκαν:

Ως «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ», 141 νέες αγροτικές εκμεταλεύσεις.
Ως «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ» 13 -//-
Ως «ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ» 47 -//-
Ενώ, μόνο 5 αιτήσεις κρίθηκαν απορριπτέες.

Οι «δικαιούχοι» έχουν ήδη κληθεί να υπογράψουν συμβάσεις και να ξεκινήσουν την υλοποίηση του σχεδίου δράσης που υπέβαλαν με την αίτησή τους.
Το ποσό που αντιστοιχεί για τη πληρωμή των «δικαιούχων» ανέρχεται σε 2.802.000 ευρώ, ενώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων και των άλλων κατηγοριών (εν δυνάμει και επιλαχόντες), απαιτούνται συνολικά περίπου 4 εκ. ευρώ.
Δέσμευση του ΥΠΑΑΤ, δια στόματος του ίδιου του υπουργού είναι η ένταξη όλων, πλην των απορριπτόμενων, στο πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η διαχειριστική αρχή του υπουργείου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δέσμευση επιπλέον πόρων για την ένταξη όλων στο πρόγραμμα.

Δείτε ακόμα