Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου (VIDEO)

Κοινή Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 7/9/17, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Παντελής Αλεξιάδης σχετικά με τα έργα που υλοποιήθηκαν καθώς και για αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλα και τον σχεδιασμό που αφορά την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

 
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το Νοσοκομείο Γρεβενών είναι «το καλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας από άποψη στελεχιακής κάλυψης αλλά και κτιριακών υποδομών», ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος η Περιφέρεια σχεδιάζει και για άλλες παρεμβάσεις, κόστους περίπου 500 χιλιάδων ευρώ.
 
Το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών προσελήφθησαν 12 επικουρικοί γιατροί, που κάλυψαν κενά σε κλινικές αιχμής, ενώ αναμένεται η δημιουργία μονάδας 25 κλινών για ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά και οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ, που θα είναι το δεύτερο στη Μακεδονία.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν ελλείψεις» σε κλινικές αιχμής, «καθώς είναι πλήρως στελεχωμένες», ενώ το Νοσοκομείο βοηθάει και γειτονικά νοσοκομεία, καθώς καλύπτει εφημερίες άλλων νοσοκομείων, όπως της Φλώρινας. «Και παραπάνω γιατροί να υπήρχαν θα ήταν ακόμη καλύτερα για να προσφέρουν με άνεση οι γιατροί τις υπηρεσίες τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
 
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών τόνισε ότι στις προθέσεις της Περιφέρειας είναι η επιπλέον ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ενώ σε ότι αφορά την υγρομόνωση του κτηρίου αυτή θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2018. Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή πεζόδρομου, μέσω της Σχολής Αστυφυλάκων, που θα βοηθήσει την καλύτερη προσέγγιση των πολιτών στο Νοσοκομείο, ενώ σε ότι αφορά το παλαιό Νοσοκομείο, που μεταφέρεται στο Ελληνικό Δημόσιο, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς το ΤΑΣ, για να εξεταστεί η κατάσταση του κτηρίου από πλευράς στατικότητας και αν αυτό είναι κατάλληλο, τότε θα πρέπει να γίνει διάλογος με πολίτες και φορείς της πόλης για το πώς θα αξιοποιηθεί το κτήριο.

Παρεμβάσεις έργα της Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Ε. Γρεβενών στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

ΕΡΓΟ ΕΟΧ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 268,686 ευρώ με το ΦΠΑ – 4 θέματα διακριτά δράσεις

Εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού 40 KW , 1 Hλιοθερμικό σύστημα ζεστού νερού χρήσης ,Αντικατάσταση λαμπτήρων LED (650 τεμ), 1 σύστημα πυκνωτών αντιστάθμισης φορτίου

ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Προϋπολογισμός: 425.430,89 ευρώ με ΦΠΑ -Υγρομόνωση στη πλάκα της οροφής

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Προϋπολογισμός :245,000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 950.000 ΕΥΡΩ