Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΣΚΑΤΗ

Δείτε το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή για το κέντρο μεταναστών στην Δεσκάτη.

Την ερώτηση υπογράφουν ο Κουκουλόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Κώστας Βουλευτής Χίου Υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Δημοσίας Τάξης.

Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης.

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών σε έκτακτη συνεδρίαση στις 2-4-2012 τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή. Από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης στην περιοχή.

 

Με αυτό ως δεδομένο τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ επισκέφτηκαν την περιοχή και ζητήθηκε από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους προς παραχώρηση για τη δημιουργία του Κέντρου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Μαυροδενδρίου στο νομό Κοζάνης έχει προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις των κατοίκων για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου κράτησης στην περιοχή τους.

 

Εφόσον στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει η διαπιστωμένη αποδοχή της ανάγκης δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Δεσκάτη και αφού ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες εμπράκτως και αποδεδειγμένα ζητούν την εγκατάσταση του κέντρου στην περιοχή, προκαλούνται ερωτηματικά για την κωλυσιεργεία και τις φήμες για αλλαγή της απόφασης αρχικής χωροθέτησης.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην Δεσκάτη;

 

  1. Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμας δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης στη Δεσκάτη;

 

 

16 Ιανουαρίου 2013

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

 

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

 

Πάρις Κουκουλόπουλος