Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το σχέδιο της ΝΔ για την υγεία παρουσίασε ο Τομεάρχης Βασ.Οικονόμου (VIDEO)

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην αίθουσα του Δ.Σ. Γρεβενών, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση, που σκοπό είχε να τοποθετηθούν ανοιχτά οι Τομεάρχες Υγείας κ. Οικονόμου και Φωτήλας, και ακολούθως να γίνει ευρεία συζήτηση και ζύμωση με τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συνδιαμορφώσουν το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα. Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί επίσκεψη του κλιμακίου σε όλες τις μονάδες υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Η επίσκεψή τους στη Δυτική Μακεδονία είναι συνέχεια μιας πανελλαδικής περιοδείας στο πλαίσιο του μήνα υγείας, όπως ονομάζεται η πανελλαδική δράση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την κατάσταση που αντιμετώπισε στα νοσοκομεία της περιοχής σχολίασε: «Ακούμε παράπονα παντού. Πρέπει να βρούμε τρόπο, ώστε το κάθε ευρώ που πέφτει στην υγεία να αποδίδει. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως ο πολίτης θα είναι ικανοποιημένος.» Μίλησε για πολύ κακή εικόνα των πέντε πέντε νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είναι αναλογική και ενδεικτική όλης της χώρας. «Τα νοσοκομεία είναι υποβαθμισμένα και απαξιωμένα, ειδικά αυτό της ακριτικής Φλώρινας, είναι πλήρως υποστελεχωμένο, αλλά και τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω».
Ο Βασίλης Οικονόμου επανέλαβε την ανάγκη για δημιουργία μιας «ομπρέλας» του υγειονομικού συστήματος που θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας υγείας του πληθυσμού με 6.000 οικογενειακούς γιατρούς, την οποία είχε εξαγγείλει αποκλειστικά στον «e-ptolemeos.gr», τη Δευτέρα στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΔΗΜΤΟ Κοζάνης με το Βασίλη Κικίλια. «Η ΝΔ θα δώσει βάρος και θα εισαγάγει την πρωτοβάθμια υγεία με τον οικογενειακό γιατρό, με την ανάπτυξη του συστήματος υγείας για την ελληνική οικογένεια, για την πρόληψη και την προαγωγή υγείας και με ένα νέο σύστημα οργανωτικό και με ένα νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων ,με περιφερειακό και αποκεντρωμένο χαρακτήρα και με ειδική έμφαση στους χρόνια πάσχοντες στην ψυχική υγεία.».
Το σχέδιο της ΝΔ για την υγεία θα προκύψει – σύμφωνα με τον αρμόδιο Τομεάρχη – , από τον Χάρτη Υγειονομικών Αναγκών που θα εκπονήσει το επιτελείο του Τομέα Υγείας του κόμματος.
Ο Β. Οικονόμου άσκησε και από τα Γρεβενά δριμύτατη κριτική «στον κ. Τσίπρα και στην παρέα του», καθώς και «στο επικίνδυνο δίδυμο του υπουργείου Υγείας Ξανθού – Πολάκη», οι οποίοι ευθύνονται για την φθίνουσα πορεία της υγείας τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Παράλληλα ανακοίνωσε ένα «νέο μοντέλο διοίκησης» των νοσοκομείων με «περιφερειακό και αποκεντρωμένο χαρακτήρα». Το σχέδιο αυτό μιλά για 13 υγειονομικές περιφέρειες, οι οποίες θα ταυτίζονται πλήρως με τις διοικητικές, θα υπάρχει δε ενοποιημένη διοίκηση και προϋπολογισμός σε κάθε υγειονομική Περιφέρεια, συνεπώς και ενοποιημένες προμήθειες φαρμάκων και υλικών. Ανακοινώθηκε επιπλέον στο πλαίσιο της ενοποίησης, πως πρόθεση της ΝΔ είναι το πλεονάζον προσωπικό κάθε μονάδας υγείας, να καλύπτει αυτομάτως τα κενά άλλης μονάδας υγείας εντός της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας, λόγω πιθανής υποστελέχωσης της δεύτερης. «Τα παραπάνω μπορεί να μην είναι ευχάριστα για όλους, αλλά απαντούν σε λογικές άλλων εποχών. Είναι η λύση». Πρόσθεσε τέλος, πως ο Τομέας Υγείας πρόκειται να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία με ειλικρίνεια προς τους πολίτες. «Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια, και κυρίως να μιλήσουμε κοινή γλώσσα. Γιατί όπως διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες στον Τομέα, άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με την Υγεία, δε μιλούν κοινή γλώσσα».
Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γρεβενών Ιατρός Γιώργος Δασταμάνης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης και πρώην Περιφερειάχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης, και πλήθος γιατρών, στελεχών της υγείας και πολιτών. Ο Βασίλης Οικονόμου ζήτησε την κατάθεση προτάσεων από όλους, και στη διαδικασία που ακολούθησε συζητήθηκαν θέματα όπως το τι θα γίνει γενικά με τα νοσοκομεία ορεινών και νησιωτικών νομών, ο νέος τρόπος συνταγογραφησης, η ανάγκη αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας του θεσμού των αγροτικών γιατρών, και η πιθανή μετάθεση των αρμοδιοτήτων της Υγείας στην Αυτοδιοίκηση όπως αρχικά προβλεπόταν από τον Καλλικράτη.
Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν οι Βουλευτές Μαρία Αντωνίου και Γιώργος Κασαπίδης, ο πρώην Βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης, ο πρώην Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, και πλήθος στελεχών της ΝΔ.

 Προηγήθηκε η Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας,  στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

http://e-ptolemeos.gr